html_5 Venstre begærer sag om Destination NORD i byråd
Back
Mobiltop 1
18.06.2021 | Af: Michael Frederiksen

Venstre begærer sag om Destination NORD i byråd

Samarbejdsaftalen mellem Destination NORD og Frederikshavn
Kommune ender i byrådet. Venstre begærede på onsdagens møde i Økonomiudvalget sagen i byrådet.

Artikelbanner 1

Kommunaldirektør Mikael Jentsch indstillede, at Økonomiudvalget godkender samarbejdsaftalen for kalenderårene 2021-2023 mellem Frederikshavn Kommune og Destination NORD. Det stemte et flertal ja til, men Venstre hev i håndbremsen.

- Det ærgrer mig, at et parti hele tiden lægger snubletråde ud, når det handler om Destination NORD, siger borgmester Birgit S. Hansen (S).

Fra årsskiftet valgte Frederikshavn Kommune at blive en del af destinationsselskabet Destination NORD, som også har deltagelse af Aalborg Kommune, Læsø Kommune og Brønderslev Kommune.

Der er fokus på at skabe vækst, hvor indsatsen og strategien "Meget mere end bare turisme" skal understøtte og medvirke til at gøre Destination NORD til en af de mest attraktive og førende destinationer samt at skabe 3.000 nye arbejdspladser i 2030.

Der lægges vægt på, at Destination NORD er med til at skabe mest mulig værdi for turistbranchen som helhed. Destination NORD skal med øvrige erhvervsfremmeaktører, erhverv og øvrige parter samarbejde om at varetage den turismeskabende indsats med henblik på at skabe størst
mulig effekt og synlighed.

Frederikshavn Kommune betaler årligt 6.561.585 kroner for at løse den aftalte turismefremmeopgave.

Det betyder også, at Turisthus Nord ikke længere får én eneste krone i kommunalt tilskud. De skal nu klare sig for medlemmernes penge.

- Destination NORD og Turisthus Nord supplerer hinanden fint. De har et fælles mål om at skabe vækst på turismeområdet, siger Birgit S. Hansen.

Venstre har fra start været imod Destination NORD. "Hvad skal vi dog med Destination NORD?", spurgte byrådsmedlem Peter Sørensen (V) i foråret 2020.

Nu har Venstre igen sat foden i døren, og derfor skal Destination NORD diskuteres igen-igen på byrådsmødet i næste uge.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2