html_5 Succesrige guldtrænere takker af for denne gang
Back
Mobil-stor 1
10.06.2021 | Af: Kanal Frederikshavn

Succesrige guldtrænere takker af for denne gang

Frederikshavn Blackhawks uovervindelige U18-drenge har i weekenden fordel af hjemmebane, når Idrætshallen og Abildgårdhallen danner ramme om DM. Der er finale søndag kl. 15.00. Går det, som det plejer, vinder Blackhawks guld.

Artikelbanner 1

Frederikshavn Blackhawks og ikke mindst en stor flok taknemmelige drenge/unge mænd og forældre må i denne weekend tage afsked med deres fire supertrænere: Jens Bjerregård, John Hørby Jensen, Michael Hansen og Peter Christensen. De fire trænere har på imponerende vis formået at opbygge, samle og ikke mindst fastholde drengene.

På en sjælden og enestående vis er grundstammen stort set lige så intakt, som da drengene begyndte til floorball. Hermed er det stort set de samme 23 drenge, der er på holdet.

Det var i 2008 små fire-fem årige drenge, der tillidsfuldt lyttede til trænerne. Vel og mærke trænere, der også havde/har deres egne sønner på holdet. Ofte er det svært at få denne far/træner-rolle til at virke optimalt, men dette er altid blevet forvaltet yderst professionelt.

Holdet og trænerne har udviklet sig til at blive en skrækmodstander for ethvert hold på dansk grund. De har ikke tabt en kamp i evigheder. Flere af spillerne er allerede nu etablerede på Frederikshavn Blackhawks’ ligahold og udmærker sig også her imod de ”store drenge”. Hele otte af drengene er etablerede spillere på Danmarks U19-landshold, der til august skal til Tjekkiet og møde de store nationer. Her er det ikke umuligt at kvalificere sig til en VM-semifinale med den stamme/talent. Det vil være en kæmpe bedrift. Det skal tilføjes, at der sagtens kunne have været flere Blackhawks-spillere på landsholdet.

Holdet måtte i en tidlig alder som Boys 12 søge udfordringer i udlandet. Særligt ved Gothia Cup i Sverige (Skandinaviens største ungdomsturnering). I Sverige er sporten stor, så der var ikke meget respekt for de små purke. ”Danish Dynamite” fornægter sig dog ikke, og igennem årene har holdet/trænerne omvendt svenske trænere og spillere til også her at frygte Blackhawks’ superdrenge. Der er altid blevet kæmpet til sidste dråbe og leveret flotte resultater. Senest i 2020, hvor drengene hentede bronzemedaljer med hjem til det i forvejen bugnende pokalskab.

I Tjekkiet (en endnu større turnering) leverede drengene igen et fantastisk resultat og nåede kvartfinalen.

Final 4-finalen i U17 på dansk grund er vundet tre år i træk – en bedrift, der bliver svær at gøre efter.

Ligeledes har holdet og de fire trænere vundet Landsstævnet adskillige gange.

Drengene/trænerne er hver og én nogle krigere, og når ”motoren tændes”, er der sjældent nogle hold, der kan stå imod.

Trænerne har igennem alle år lagt mængder af tid, energi, viljelyst, iderigdom og deres talent i arbejdet med disse drenge. De har lært dem usandsynligt meget om sporten – resultater/meritter taler jo for sig selv. Janteloven gælder ikke for disse drenge og deres trænere.

- For os forældre har de givet vores drenge en uvurderlig ballast med på vejen. De har lært drengene, hvad der er ”op og ned” i livet. Disciplin, komme til tiden (drengene kommer ALTID 10 minutter før aftalt tid), tage ansvar for sig selv, blive modnet, passe på hinanden, respekt for andre, høflighed og ikke mindst ydmyghed. Listen er lang og vi kan ikke takke jer nok for denne indsats, siger Ricky Gade på vegne af forældrene og fortsætter:

- Vi forældre har dyb respekt for de aftaler og hemmeligheder, I har sammen med holdet i maskinrummet og har tydeligt kunne fornemme, når I tog gameface på. Yderst professionelt. Ligeledes er der også respekt for holdets mottoer: ”Hvad der sker i Sverige – det bliver i Sverige” samt ”Blod er vigtigere end vand”. Ligeledes har holdet også et helt specielt og nært forhold til Carl Mar som ikke uddybes her.

Trænerne har igennem årene altid tænkt ”ud af boksen” og søgt absolut ALLE muligheder for at berige og udvikle drengene og talentet. De har således haft roller som taktisk geni, pædagog, holdleder, blæksprutte, indpisker, ”mor/far”, rejsearrangør, fysisk træner, sponsortegner, kammerater og ikke mindst rollemodeller.

Der må komme tilskuere i de to haller - dog med begrænsning og negative testsvar.

- Tak til Jens, John, Michael og Peter. Grrrrrrrrrrr, smiler Ricky Gade og afslører, at sidstnævnte er en velbevaret, vigtig og intern joke.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4