html_5 Politiet måtte påkøre flygtende narkobilist
Back
Mobil-stor 1
10.06.2021 | Af: Michael Frederiksen

Politiet måtte påkøre flygtende narkobilist

En rutinemæssig standsning af en påvirket bilist udviklede sig onsdag eftermiddag dramatisk, da politiet to gange måtte påkøre en Skoda Fabia for at få den stoppet lige syd for Frederikshavn.

Artikelbanner 1

Det lykkedes politiet at stoppe bilen kort før Vangen i sydlig retning, altså tæt på motorvejen. En patruljebil kørte ind i Skoda'en, som drejede en omgang og ramte autoværnet.

- Det er usædvanligt, at det udvikler sig så actionfyldt i solskin ved højlys dag og endda midt i myldretiden, siger fungerende politikommissær Morten Axelsen, Nordjyllands Politi i Frederikshavn.

Bilen blev første gang observeret i sydbyen i Frederikshavn, hvor den flere gange gik i stå. Ved Saltebakken forsøgte en patruljebil at vinke bilen ind til siden, men Skoda'en fortsatte ud af Frederikshavn.

Udrykning, blink og et politiskilt ud af vinduet gjorde ingen forskel. Bilen kørte ufortrødent videre i retning mod motorvejen. Patruljen vurderede, at en potentiel farlig situation på motorvejen var under opsejling, og derfor påkørte politiet bilen, som røg ud i græsrabatten til højre.

Hastigheden lå på omkring 60 km/t, men Skoda'en gav ikke op. Chaufføren fik bilen tilbage fra græsrabatten og ud på vejen. Det var her, at politiet igen valgte at påkøre Skoda'en, og denne gang blev den bragt til standsning.

Udfordringerne fortsatte dog. Bag rattet sad en 27-årig mand fra Hjørring Kommune. Han nægtede at følge politiets anvisninger og blev siddende i bilen. Politiet måtte derfor sprøjte peberspray i hovedet på ham, inden han overgav sig. Manden blev herefter lagt i håndjern på vejen.

Der var to personer mere i bilen - en kvinde og en mand fra Hjørring Kommune. De blev også anholdt i forbindelse med den dramatiske biljagt, som til sidst involverede flere politibiler. Kvinden og manden modsatte sig ikke anholdelsen, men fulgte politiets anvisninger.

Politiet foretog en test, som viste, at den 27-årige mand var påvirket af narko.

Vejen ved Vangen var spærret et stykke tid på grund af den dramatiske anholdelse. Der skete kun materielle skader.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4