html_5 Venstre ønsker flere fritidsklubber i Fr.havn
Back
Mobil-stor 1
10.06.2021 | Af: Michael Frederiksen

Venstre ønsker flere fritidsklubber i Fr.havn

Der er brug for en fritidsklub mere i Frederikshavn. Det mener byrådsmedlem Asger Mortensen (V), som på et møde i Børne- og Ungdomsudvalget derfor stemte imod kun at udarbejde et forslag til en ny tildelingsmodel til de tre fritidsklubber i Frederikshavn, Skagen og Sæby.

Artikelbanner 1

- Vi har langt fra alle unge med i Frederikshavn. Det er en stor by. Vi skal tættere på dem geografisk. Lad os nu komme op i helikopteren og se på området med friske øjne i hele kommunen. Vi skal bruge pengene rigtigt. Alt andet er tudetosset. Overskriften bør være, at vi i højere grad skal være der, hvor de unge er og ramme deres interesser bredt i hele kommunen, mener Asger Mortensen.

Frederikshavn havde for ikke så mange år siden tre fritidsklubber til de unge. I dag er der kun ét tilbud: Hotspot ved Hånbækcentret.

- Det var på det tidspunkt en nødvendig spareøvelse, men vi mener ikke, det er dækkende i dag med kun en stor central klub i Frederikshavn. Store klubber er lig med store faste omkostninger. Det bør vi kigge ind i med nye øjne, mener Asger Mortensen.

Umiddelbart vil klubber på flere matrikler påføre kommunen ekstra udgifter. Asger Mortensen er dog klar til at tænke i alternative løsninger. Han peger på, at der er masser af kommunale bygninger, der kan bruges eksempelvis i aftentimerne og nævner Bangsbostrand Skole som et eksempel.

- Børne- og Ungdomsudvalget har presset på for et udvidet samarbejde mellem skole-klub-ungdomsskole, hvor vi blandt andet har haft dialog med alle klubber. Dette er nu formaliseret igennem handlingsplaner og årshjul. De frugter skal vi høste nu og kigge med friske øjne på, hvad de unge efterspørger. Vi tror, at klubområdet skal være meget mere dynamisk, for eksempel "pop-up" klubber baseret på holdaktiviteter, der rammer de unges interesser spot-on. Dette kunne sagtens geares op i oplandet, og her er ungdomsskolen særdeles effektiv til at sætte friske tilbud i søen. Det er her, det øgede samarbejde skal virke, mener Asger Mortensen.

Han nævner den netop indviede skaterpark i Frederikshavn som et oplagt sted at samle unge fra oplandsbyerne i en slags "pop-up" aftenklub.

Et andet eksempel er Sæby Søbads Venner, som velvilligt stiller blandt andet beachvolleybaner til rådighed om aftenen for de unge i Sæby.

- Tiden har gjort det meget nemmere for os at ramme de unge og fortælle dem, hvor aktiviteterne foregår, og det skal vi benytte os af, siger Asger Mortensen.

Helt tilbage i 2018 var der vilje i Børne- og Ungdomsudvalget til at tale om ny struktur og tildelingsmodel. Udvalget er dog aldrig kommet i mål, og nu vil et flertal kun diskutere tilmeldingsmodel.

- Vi fik aldrig bagt det brød helt færdigt. Nu har det hævet i tre år og er klar til at komme i ovnen. Og Venstre mener ikke kun, det er tildelingsmodellen til de nuværende klubber, der skal i ovnen, pointerer Asger Mortensen.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4