html_5 Pokalchok: Vendsyssel sendte Horsens ud
Back
Mobil-stor 1
09.06.2021 | Af: Michael Frederiksen

Pokalchok: Vendsyssel sendte Horsens ud

Oli Kecman fik en regulær drømmedebut som cheftræner for Vendsyssel Håndbolds liganedrykkere. Hjemme i DRINX Arena blev det til en sejr på 26-25 over storsatsende HH Elite Horsens i pokalturneringen. Christina Pedersen scorede sejrsmålet i kampens sidste sekund.

Artikelbanner 1

- Jeg siger op, grinte Oli Kecman med et stort smil, da pokaloverraskelsen var en kendsgerning, og spillerne løb jublende rundt på banen i Syvsten.

Hun overtog ansvaret for holdet 1. juni og nåede kun at træne spillerne to-tre gange inden aftenens pokalkamp. Og det var altså en mærkelig indgang til opgøret, for Vendsyssel Håndbold tager afsked med hele 10 spillere. Kun fire spillere fra næste sæsons trup i 1. division fik spilletid, og Oli Kecman var helt sikkert meget tilfreds med Christina Pedersen, Mette Brandt Nielsen, Sofie Sletskov og Sara Madsen, der alle fik meget spilletid.

Sæsonens første sejr i DRINX Arena var en kæmpe forløsning for holdet, der i adskillige ligakampe førte ved pausen og i anden halvleg, men tabte det hele på gulvet i slutfasen. Det skete næsten også i aften.

Horsens førte ganske vist med 8-6 midtvejs i første halvleg, men 10 minutter uden "gule" scoringer vendte kampen, så Vendsyssel nu førte med 10-8. I denne fase stod Elin Thorsteinsdottir stærkt i Vendsyssel-målet bag et overraskende velfungerende forsvar, når man tager i betragtning, at det næsten var tre måneder siden, at Vendsyssel senest spillede kamp. Hjemmeholdet burde have været foran ved pausen, men Horsens kom stærkt igen og udlignede til 11-11.

Den islandske keeper fortsatte de flotte takter i begyndelsen af anden halvleg. Flere gange førte liganedrykkerne med fire mål og havde muligheden for at komme foran med fem mål.

Men nu meldte nerverne sig. "Er I bange for at vinde", råbte Oli Kecman i en timeout til sine spillere ved stillingen 20-17, da de resterede 12 minutter.

Med otte minutter igen sendte Christina Pedersen et straffekast på stolpen. I stedet for 22-19 var stillingen halvandet minut senere 21-21. Horsens spillede 7 mod 6, og pludselig var Vendsyssels forsvaret hullet som en si, og inde i målet var der ikke flere islandske redninger.

Horsens havde herefter flere føringer på ét mål, men hver gang viste hjemmeholdet flot moral og udlignede. Med 35 sekunder igen mistede gæsterne bolden ved stillingen 25-25. Vendsyssel lignede ikke et hold, som var i stand til at skabe den afgørende chance, men i sidste sekund fyrede Christina Pedersen en fræk afslutning af sted mod mål, og jublen var kolossal, da bolden endte i netmaskerne.

26-25 til Vendsyssel, som nu er blandt de sidste 16 hold i pokalturneringen. Federe afslutning på en meget svær sæson med sportslige smæk, trænerfyringer og flere udskiftninger i organisationen kunne formand Christian Carlsen ikke drømme om. Nu begynder det hårde arbejde med at få sammenspillet et nyt hold.

Vendsyssels målscorere:
Steinunn Hansdottir 4
Sofie Sletskov 4
Sara Madsen 4
Mette Brandt Nielsen 4
Christina Pedersen 3
Henriette Hansen 3
Pernille Brandenborg 3
Cecilie Termansen 1

Der blev sunget sejrssang 10-12 gange i DRINX Arena i aften. Forståeligt nok med tanke på, at hjemmekampene i Bambusa Kvindeligaen bød på lutter nederlag. Det hjalp åbenbart, at der endelig var tilskuere igen.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4