html_5 OL-deltager fra USA klar til comeback i Vendsyssel
Back
Mobiltop 1
03.05.2021 | Af: Kanal Frederikshavn

OL-deltager fra USA klar til comeback i Vendsyssel

Der findes ikke mange OL-deltagere i Frederikshavn Kommune, men nu kan Vendsyssel Elite Badminton prale med at have én af slagsen på holdet i den kommende sæson.

Artikelbanner 1

Efter to sæsoners fravær gør den 30-årige amerikaner Beiwen Zhang i næste sæson comeback i VEB. Hun ligger nr. 14 på verdensranglisten og vandt søndag aften PAN AM (det amerikanske mesterskab).

Den amerikanske charmetrold er ubetinget den stærkeste damesingle nogensinde i VEB, og hun var særdeles populær blandt holdkammerater, fans og sponsorer, da hun fra 2016 til 2019 spillede i VEB.

Hun stoppede i VEB, fordi hun ønskede at bruge alle sine kræfter på at kvalificere sig til OL i Tokyo i 2020. Allerede dengang aftalte VEB og Beiwen Zhang, at de skulle genoptage samarbejdet efter OL.

- Desværre blev OL udsat et år, så vi har spillet to sæsoner uden Beiwen, men nu er vi blevet enige om, at hun spiller for os igen i sæsonen 2021/2022. Det glæder vi os alle meget til, siger formand Jan R. Jensen.

Som det fremgår af videoen, glæder amerikaneren sig også til igen at trække i VEB-trøjen, som hun fik overrakt af VEB's cheftræner, Allan Kolbro Nielsen, i Holbæk, hvor hun netop har trænet i tre uger på The Badminton Europe Centre of Excellence.

Det er igen home Skagen/Frederikshavn, som kommer til at stå på maven af Beiwen Zhang. De var også sponsor for hende, da hun senest repræsenterede VEB.

Sæsonen er endnu ikke slut for VEB. 22.-23. juni afvikles Final 4 i Brøndby Hallen. Mandag 10. maj mødes de fire semifinalister hos Badminton Danmark, og her skal VEB som vinder af grundspillet vælge semifinale-modstander. Valget står mellem Skovshoveds danske mestre og Værløses sølvvindere.
Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2