html_5 Nye Borgerliges formand: Svært at være pessimist
Back
Mobiltop 1
02.05.2021 | Af: Michael Frederiksen

Nye Borgerliges formand: Svært at være pessimist

Birthe Rugholm er blevet genvalgt som formand i Nye Borgerlige Frederikshavn Kredsen (Frederikshavn og Læsø kommuner).

Artikelbanner 1

Generalforsamlingen blev afviklet online.

Bestyrelsen har efterfølgende konstitueret sig på følgende måde:

Formand Birthe Rugholm
Næstformand Lars Trie
Sekretær Hans Sønderborg
Kasserer Henning Lyk
Webmaster Susanne Marianne Møller
Bestyrelsesmedlem Poul Bundgaard
Bestyrelsesmedlem Rasmus Bang Pedersen
Suppleant Oliver Egelund Rose
Suppleant Christian Fredborg

Bestyrelsen har planlagt forskellige fysiske arrangementer, heriblandt et stormøde med folketingsmedlem Lars Boje Mathiesen, et forhåbentligt fysisk Grundlovsmøde og et medlemsfremstød på Læsø.

Birthe Rugholm er glad for, at flere og flere danskere får øjnene op for Nye Borgerliges politik, inklusiv arbejdervælgerne, og hun henviser til en ny analyse af partiernes vælgerprofiler, som professor Kasper Møller Hansen, der er valgforsker og professor i statskundskab ved Københavns Universitet har lavet for Altinget. På baggrund af data fra Kantar Gallup og Epinion er det fem år gamle Nye Borgerlige landets næststørste arbejderparti.

Ifølge professorens analyse vil 26 procent af arbejderne sætte kryds hos Socialdemokratiet, mens 14,5 procent af dem vil stemme på Nye Borgerlige.
Det fremgår af analysen, at Nye Borgerliges hårde udlændingepolitik spiller en væsentlig rolle. Arbejdervælgerne møder i højere grad de negative konsekvenser af indvandringen, end for eksempel akademikerne gør.

- Arbejderne oplever i højere grad problemer med integrationen i deres boligområder og i skolerne, og derfor har arbejdervælgerne fra starten hørt til de mest kritiske over for den ikke-vestlige indvandring, siger Birthe Rugholm.

Ifølge de seneste meningsmålinger står Nye Borgerlige til at blive landets tredjestørste parti, hvis der var valg i morgen. På landsplan står partiet til 10,2 procent af stemmerne og nærmer sig 17.000 medlemmer.

- At det går godt på landsplan for Nye Borgerlige, smitter i den grad også af på Nye Borgerlige Frederikshavn Kredsen. På sidste generalforsamling havde Frederikshavn Kredsen næsten 150 medlemmer, og i dag nærmer vi os med raske skridt 300 betalende medlemmer, fortæller Birthe Rugholm.

Frederikshavn Kredsen glæder sig til kommunalvalget 16. november, og Birthe Rugholm forventer, at Nye Borgerlige bliver repræsenteret i byrådet.

Kredsen har allerede syv byrådskandidater på plads. Der mangler, at blive holdt endnu en opstillingsgeneralforsamling for at få yderligere syv gode byrådskandidater godkendt af medlemmerne. For at undgå stemmespild af borgerlige stemmer er Nye Borgerlige gået i valgforbund med Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti.

- Jeg må jeg konstatere, det går rigtigt godt for partiet, så alt andet lige er det sørme svært at være pessimist i Nye Borgerlige, udtaler formanden.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2