html_5 Går baglæns mod mobning: Ismand gav is
Back
Mobiltop 1
02.05.2021 | Af: Michael Frederiksen

Går baglæns mod mobning: Ismand gav is

Borgmester Birgit S. Hansen, Frederikshavn Kommune, sender i årets første maj-weekend en stor buket roser af sted til Elvin Frandsen, indehaver af Ishuset ved Møllehuset i Frederikshavn.

Artikelbanner 1

Nicolai Aagaard går fra 17. april til 8. september cirka 2.500 kilometer baglæns fra Skagen til Helsingør for at vende mobning ryggen. Han kender selv alt til at blive mobbet, da han lider af sygdommen tourette. Det vil sige, at han kæmper med ufrivillige tics og udbrud.

Forleden var Nicolai Aagaard i Frederikshavn, hvor omkring 25 personer viste deres støtte og gik baglæns sammen med Nicolai fra Pikkerbakken til Rådhuspladsen.

- Vi aftalte første pause ved rundkørslen ved Ishuset ved Møllehuset. Det var solskinsvejr og pludselig sagde én, at måske giver Birgit is. Det var oplagt, fortæller Birgit S. Hansen.

Problemet var bare, at hun ikke havde penge med. Elvin Frandsens søster gik heldigvis med på turen, så hun ringede til sin bror for at høre, om Frederikshavn Kommune kunne købe is på kredit til alle 25 personer.

Det var meningen, at regningen skulle sendes til kommunen, men så kom Elvin Frandsens fine svar: "Vi bakker op om sagen og giver isene".

Det svar er borgmesteren vild med.

- Det varmer virkelig, at der ikke er nogle smalle steder for en god sag. Jeg bliver glad og stolt over, at ismanden er så gæstfri. Det er sådan noget, vi kan. Vi er altså bare gode værter. Og nu har Elvin bevist det igen, smiler Birgit S. Hansen.

Mikkel Arne Maanefisker Egelund var én af de 25, som gik med på turen i Frederikshavn. Han har lagt denne video op:


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2