html_5 EL vil gerne takke og hylde det arbejdende folk
Back
Mobiltop 1
01.05.2021 | Af: DEBAT-INDLÆG

EL vil gerne takke og hylde det arbejdende folk

Pernille Christensen har på vegne af Arbejdsudvalget Enhedslisten Frederikshavn/Læsø skrevet dette indlæg - med rød-grønne kamphilsner:

Artikelbanner 1

Synet af fagbevægelsens faner, duften af lune vafler, smagen af økologiske fadøl og lyden af solidaritet - det er, hvad mange borgere i Frederikshavn Kommune normalvis forbinder med 1. maj, blandt andet på Knivholt.

I Danmark 1890 gik det arbejdende folk for første gang på gaden for at demonstrere og kæmpe for retten til "8 timers arbejde, 8 timers fri og 8 timers hvile", hvilket først blev indført i 1920. Siden da har vi set mange forbedringer, men i de seneste årtier har vi været vidner til forringelser i vores velfærdssamfund.

Blandt disse forringelser kan nævnes voldsomme nedskæringer i omsorgsfagene, større ulighed blandt befolkningen - både økonomisk og socialt - samt en uambitiøs klimapolitik, der uundgåeligt får drastiske konsekvenser for os alle.

Derfor er det nødvendigt at investere i forebyggende indsatser. Indsatser, der sikrer sunde arbejdsmiljøer i både den private og offentlige sektor – altid i samarbejde med de røde fagforbund. Fremmer lighed for alle både i forhold til løn, sundhed, uddannelse med mere samt en fremsynet og ansvarlig klimapolitik.

Vi i Enhedslisten Frederikshavn/Læsø , som på trods af drastiske forandringer i vores hverdag stadig har formået at løfte de mange alsidige opgaver, der er i det danske samfund - et VELFÆRDSSAMFUND, som vi bør styrke og værne om.

I Enhedslisten ser vi frem til at byde velkommen til dialog i Enhedslisten Frederikshavn/Læsøs partilokale Ø’en, som kan findes i Th. Bergsgade 8 i Frederikshavn.

Vi tager imod henvendelser om stort og småt fra borgere i Frederikshavn/Læsø kommuner og hjælper, hvor vi kan.

Henvendelser sendes på mail frederikshavn@enhedslisten.dk.

Med ønske om en rigtig god 1. maj til alle.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2