html_5 Frederikshavn får Nordens lækreste filmtempel
Back
Mobiltop 1
09.04.2021 | Af: Michael Frederiksen

Frederikshavn får Nordens lækreste filmtempel

Ambitionerne er skyhøje hos biografdirektør Kris Søgaard Pedersen, Palads Teatret i Frederikshavn.

Artikelbanner 1

1. februar 2022 flytter Palads Teatret fra Danmarksgade 26 og ind i en helt ny bygning på Værkergrunden midt i Frederikshavn.

- Vores mål er at lave Nordens lækreste filmtempel, fortalte Kris Søgaard Pedersen til Kanal Frederikshavn, da han i går - sammen med sine to ældste børn, Manola og Luis, samt Trigon-direktør Karl-Erik Slynge - tog første spadestik til sydtårnet, hvor Palads Teatret skal ligge.

Sammen med sin kone, Sofia Rafn, har han besøgt biografer i Danmark, Norge, England og Tyskland for at hente inspiration til byggeriet i Frederikshavn. Det er svært for ham at forklare alle herlighederne, som gæsterne kan glæde sig til i Palads Teatret.

- Men vi har taget det bedste med hjem, lover biografdirektøren.

Der bliver fire sale i Frederikshavns nye biograf. Den største får plads til 212 personer. Der kan være 112 i den næststørste, mens den tredje sal med sine 70 pladser bliver på størrelse med den nuværende største sal i Danmarksgade. I den mindste sal på Værkergrunden bliver der 30 pladser.

- Vi får de lækreste stole, som ikke findes på det danske marked. Vi har prøvet mange stole på vores rundtur i de fire lande, og jeg kan sige så meget, at din ryg og balder bliver glade, smiler Kris Søgaard Pedersen.

Det bliver en leverandør i Norge, som Palads Teatret køber sine nye stole hos. Der bliver tre forskellige modeller med hver sine kvaliteter. Nogle stole er betrukket med uld, andre med skind og velour.

Hver sal får sin egen identitet. Det gælder blandt andet farvevalget. Der bliver således fire forskelige farver i de fire sale.

Det er 104 år siden, at Palads Teatret åbnede på Gl. Torv i Frederikshavn. I 1942 flyttede biografen til sin nuværende placering i Danmarksgade. 80 år senere - 1. februar 2022 - går turen videre til Værkergrunden på Ørnevej, hvor Trigon også opfører 32 ejerlejligheder.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2