html_5 Otte lokale virksomheder får del i pulje til omst
Back
Mobiltop 1
05.04.2021 | Af: Kanal Frederikshavn

Otte lokale virksomheder får del i pulje til omstilling

COVID-19 har stillet store udfordringer til virksomheder indenfor turisme- og oplevelsesbranchen i Frederikshavn Kommune. Derfor har regeringen skabt Omstillingspuljen. Puljen har som mål at række ud til corona-ramte virksomheder til at omstille sig til den nye virkelighed.

Artikelbanner 1

Bevillingerne kan bruges både til omstilling i form af rådgivning og tilpasning af forretningsmodel, men også delfinansiering af fysiske faciliteter. Målgruppen for puljen er særligt hoteller, restauranter, rejsebureauer og andre virksomheder i oplevelses-og turismebranchen.

Hotel Herman Bang i Frederikshavn har mærket, hvordan COVID-19 har ændret kundernes adfærd. Danskerne ønsker i langt højere grad at komme ud i naturen. Det betyder langt større efterspørgsel på opbevaring af alt fra dyre mountainbikes og golfudstyr over til madvarer som spegepølser, fisk eller ost.

Allerede før COVID-19 gik Lars Dannervig, direktør hos Hotel Herman Bang, med tanker om at tilgodese denne stigende efterspørgsel. Men COVID-19 satte damp under kedlerne, og da han i en samtale med Erhvervshus Nord hørte om Omstillingspuljen, kom der rigtig gang i projektet. Nu er der opvarmede depotrum på vej, heraf flere med køleskab, så man også kan opbevare sine spiselige souvenirs.

- Stor ros til Birgitte fra Erhvervshus Nord for at gøre mig opmærksom på Omstillingspuljen. Det betyder, at vi nu kan indhente tilbud og snart tilbyde gæsterne en helt anden type ophold. Det gør, at man kan have sin dyre mountainbike med og cykle til Bangsbo. Vi kan tiltrække helt nye kundesegmenter på baggrund af den støtte vi modtager fra Omstillingspuljen, vurderer Lars Dannervig.

En anden virksomhedsejer, som har fået støtte via Omstillingspuljen, er Elin Hovedskov, der driver Farmors Cafe i Frederikshavn. Nedlukningen i foråret 2020 ramte cafeen hårdt, da medarbejderne blev sendt hjem fra den ene dag til den anden, mens køkkenet bugnede af råvarer, som pludselig var tilovers.

Sommerens omsætning faldt da også med 35-40 procent. Derfor var Elin Hovedskod nødt til at omstille sig og se forretningssituationen fra en ny vinkel. Via sit netværk blev hun opmærksom på Omstillingspuljen. Her blev hun hjulpet på vej med ideudviklingen og har nu fået bevilliget støtte til at give cafeens gårdhave et ansigtsløft.

- Omstillingspuljen hjalp mig med at gøre mine tanker realistiske. Både i forhold til ideudviklingen, men bestemt også med finansieringen. Jeg har en helt anden ro i maven nu og sover bedre om natten. Det smitter af på mit personale og mine kunder. Uden den omstilling Farmors Cafe har været i gennem, havde jeg måske slidt mig selv op, men Omstillingspuljen er med til at vende skuden, fortæller Elin Hovedskov.

Støtten til de lokale virksomheder er ikke gået ubemærket hen hos Erhvervshus Nord:

- Det glæder mig meget at se at de otte virksomheder samlet set har modtaget støtte for 2,7 mio. kr. til at omstille forretningen og ruste sig til fremtiden. Det er af afgørende betydning, at vores corona-ramte virksomheder får den støtte, de har brug for. Men ikke mindst skal de otte virksomheder have et stort klap på skulderen for al det hårde arbejde de selv lægger i deres omstillingsproces, siger Niels Bay Christensen, erhvervsdirektør hos Erhvervshus Nord.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2