html_5 Workshop: Brug naturen som hjælp mod stress
Back
Mobil-stor 1
15.03.2021 | Af: Susanne Graae og Marie Møller Hansen

Workshop: Brug naturen som hjælp mod stress

Nu kan du komme på en anderledes workshop midt i Bangsboskoven og blive klogere på, hvordan du opnår glæde, balance og harmoni i dit liv og arbejdsliv.

Artikelbanner 1

Stresscoach og mindfulnessinstruktør Susanne Graae, fysioterapeut og sundhedscoach Marie Møller Hansen samt naturvejleder og formidlingskonsulent Bo Storm er trioen bag det fire timer lange kursus/workshop eller firmaevent.

Firmaevent? Ja, målgruppen er især virksomheder. I stedet for bowling, minigolf, foredrag eller spisning på restaurant kunne rammen for næste firmaevent blive Skovhuset i Bangsboskoven.

I de naturskønne omgivelser midt i skoven omkring Skovhuset bliver der taget hånd om krop og sind. Naturens positive indvirkning på os er udgangspunktet. 

Den nyeste viden om stress, forebyggelse og håndtering af stress bliver gennemgået. Åndedrætsteknikker, afspænding og fysiske øvelser i rette doser vises og afprøves. Endelig får deltagerne også mulighed for at opleve den positive effekt, som mindfulness og De 5 Tibetanere har på krop og sind.

De fire timer afsluttes med hyggeligt samvær og mad på bål.

- Der er så mange mennesker, som er pressede på grund af den situation, vi er i. Det gælder både psykisk og økonomisk. På vores workshop lærer vi deltagerne, hvad der sker inde i kroppen og hjernen, når vi er udsat for det pres, som sætter gang i kamphormonerne. Vi lærer dog også, hvordan vi aktiverer glædeshormonerne, som kvæler kamphormonerne, fortæller Susanne Graae.

Glædeshormonerne "vinder", når vi griner, har det sjovt, dyrker motion og er er sammen med folk, vi holder af. Her sættes scenen fra først minut, når deltagerne ankommer til bål, kaffe, hygge og historielæsning.

- Skovhuset i sig selv er mindfulness. Tiden stopper i huset. Jeg føler, jeg sidder trygt, godt og varmt i en lille skovhule, mens dyrene er udenfor. Der er en ganske særlig stemning i huset med tykke vægge, plankeborde, gevirer og udstoppede dyr, fortæller Marie Møller Hansen.

Der kommer årligt anslået 100.000 mennesker i Bangsboskoven. Mange går ture eller cykler på stierne. Men ifølge Bo Storm er det faktisk muligt at finde steder, hvor man kan være alene.

- Fra kommunens side vil vi gerne have en ny målgruppe ud i skoven. Det handler om at bruge naturen som stillerum. Vi har i forvejen arbejdet på at lave nogle lounge-bænke i skoven, hvor man kan ligge alene og se på skyer, mærke vinden og stilheden, uden at der er mennesker, som forstyrrer, siger Bo Storm.

Prisen for denne workshop i og omkring Skovhuset i Bangsboskoven er 12.000 kroner pr. hold, som maksimum må bestå af 10 personer. Prisen er inklusiv forplejning og materialer.

Der er også mulighed at tilkøbe en gourmetmiddag med tre retter mad. Grupperne bestemmer selv, om kurset skal foregå formiddag, eftermiddag eller aften. Ja, selv under nattens fuldmåne er Susanne Graae, Marie Møller Hansen og Bo Storm klar til rykke ud. Og kurset behøver ikke nødvendigvis at finde sted i Bangsboskoven.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4