html_5 Flere pædagoger og dermed takststigninger
Back
Mobiltop 1
20.02.2021 | Af: Michael Frederiksen

Flere pædagoger og dermed takststigninger

Venstre glemmer en vigtig ting, når partiets syv byrådsmedlemmer i Frederikshavn Kommune begrunder, hvorfor de i denne uge stemte imod, at forældre skal betale lidt mere for at få deres barn passet i vuggestue og børnehave.

Artikelbanner 1

Det mener i hvert fald Anders Brandt Sørensen (A), formand for Børne- og Ungdomsudvalget.

- Det er rigtigt, hvad Venstre siger, at taksterne siger, men Venstre glemmer at fortælle hele sandheden. Takststigningen medfører mere pædagogisk personale, som vi har skreget på i Frederikshavn Kommune igennem flere år. Vi ligger lavt i statistikken, så vi har brug for alle de dygtige pædagogiske medarbejdere, vi kan få, mener Anders Brandt Sørensen.

En vuggestueplads stiger pr. 1. juni med 123 kroner. Dermed er forældrebetalingen samlet steget med 408 kroner siden nytår. Det var stigningen på 123 kroner, som Venstre onsdag aften stemte imod på byrådsmødet.

Der er tradition for, at forældrebetalingen i Frederikshavn Kommune udgør det maksimalt tilladte, nemlig 25 procent. Stigningen på de 123 kroner skyldes, at finansloven har afsat flere penge til pasning af de mindste børn. Dermed stiger forældrebetalingen også. Dog stemte Venstre imod.

- Vi er nu i den situation, at linjerne er trukket politisk op imellem dem, der ønsker mere pædagogisk personale i vores institutioner, og Venstre, der ikke gør. Jeg vil i den sammenhæng gerne rose Venstre for for første gang i lang tid at ville snakke politik i stedet for proces. Jeg skal dog skynde mig at sige, at Socialdemokratiet er lodret uenig og mener, at hver enkelt medarbejder i vores daginstitutioner og hver enkelt dagplejer, som drager omsorg om vores børn, er vigtig, siger Anders Brandt Sørensen.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2