html_5 David flytter til Skagen, når han bliver gammel
Back
Mobiltop 1
15.01.2021 | Af: Michael Frederiksen

David flytter til Skagen, når han bliver gammel

- Jeg håber, at jeg får lov til at leve et godt liv, blive gammel, flytte til Skagen og leve mine sidste år her.

Artikelbanner 1

Det siger den 44-årige fodboldtræner David Nielsen til Kanal Frederikshavn, som i går mødte den karismatiske cheftræner i AGF, der i formiddag forlader Skagen efter en fire dage lang og vellykket træningslejr.

Skagen er uden tvivl David Nielsens hjem.

- Ja, det er det definitivt, understreger han i foyeren på Color Hotel Skagen, hvor de 49 spillere, trænere og ledere har boet fra mandag til fredag i denne uge, mens de har trænet på Skagen IK's anlæg.

Både som spiller og træner har David Nielsen tilbragt mange år i udlandet med sin kone, som også er skagbo. I den forbindelse har Skagen altid været familiens hjem, og David Nielsens svigerfamilie bor stadig i byen.

- Vi elsker altid at være her, og jeg kommer jo tit på stadion og får lov til at træne min ældste søn, som også spiller fodbold. Hver gang vi har ferie sammen arbejder og træner vi på Skagen Stadion, fortæller AGF-træneren.

Sønnen Noah Jean Holm er 19 år og professionel i Portugal.

Ugens træningslejr i barndomsbyen med AGF satte mange tanker i gang hos David Nielsen.

- Jeg takker alle de mennesker, som frivilligt brugte en masse tid på mig og mine kammerater oppe i SIK, da vi var unge. De har været med til at skabe mig og give den mulighed, at jeg nu kan vende tilbage til Skagen med mit eget superligahold og træne på de samme baner. Det var en fed følelse at stå med heroppe. Der er flere i SIK og Skagen, som har bidraget til, at jeg er der, hvor jeg er i dag, siger David Nielsen.

Han indledte karrieren i Skagen IK, inden han skiftede til FfI, hvorfra han allerede som 16-årig tog springet til superligaklubben OB. Og AGF-topscorer Patrick Mortensen og co. måtte da også lige lægge ører til David Nielsens egen version af sin målfarlighed som knægt i SIK, inden aarhusianernes første træning i tirsdags.

- Vi stod på bane 4, som hed bane 3 dengang, jeg spillede i Skagen. Vores hold elskede at spille på bane 3, for vi syntes, at målene havde en fed facon. Alt var fedt, smiler David Nielsen.

Men hvad sagde du til dine spillere i tirsdags?

- Jeg sagde til dem, at nu fik de lov til at gennemføre en træning på en bane, hvor jeg har lavet 300 mål. Det grinte de lidt af, men det gjorde jeg ikke, for det var dødalvorligt.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2