html_5 Arena Nord vil være vært for VM i floorball i 20
Back
Mobiltop 1
14.01.2021 | Af: Michael Frederiksen

Arena Nord vil være vært for VM i floorball i 2023

Frederikshavn og Arena Nord forsøger at bliver vært for VM i floorball (U19), der skal afvikles i dagene 26.-30. april 2023. I den forbindelse søger Floorball Danmark og Arena Nord Frederikshavn Kommune om et tilskud på 500.000 kroner.

Artikelbanner 1

Turneringen vil få deltagelse af i alt 16 hold, som alle vil blive installeret i Frederikshavn, og som skal spille alle deres kampe i byen. Det drejer sig om fire puljer á fire hold og et slutspil.

Arena Nord og Floorball Danmark var sammen værter for otte nationer til VM-kvalifikation i herrefloorball i februar 2020 med stor succes, og senest er der indgået et samarbejde om afvikling af Floorball Danmarks pokalturnering. Turneringen kommer de næste to år til at hedde Arena Nord Cup, og Final4 spilles de to år i Arena Nord med deltagelse af fire dame- og fire herrehold med semifinaler lørdag og finaler søndag.

Ifølge Floorball Danmark og Arena Nord vil VM-turneringen i 2023 bidrage med en stor lokal økonomi og mange tilrejsende fans (forældre/bedsteforældre). Alene holdenes overnatning og forbrug under opholdet vil betyde en lokal omsætning på ikke under to millioner kroner.

Sverige, som er en af de stærkeste nationer i floorball, vil forventeligt være en af deltagerne. Floorball er så stort i Sverige, at de fylder Globen i Stockholm til de store finaler.

Budgettet for at være værter er estimeret til i underkanten af to millioner kroner. Frederikshavn Kommune søges som et tilskud på 500.000 kroner. Den øvrige finansiering skal Arena Nord, hotellerne og Floorball Danmark finde blandt andre finansieringskilder i erhvervslivet eller via funding.

Teknik- og kulturdirektør Thomas Eriksen indstiller, at Økonomiudvalget drøfter og tager stilling til ansøgningen, hvilket sker på mødet onsdag 20. januar.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2