html_5 Politiker erkender blankt: Det er uartigt af os
Back
Mobiltop 1
03.12.2020 | Af: Michael Frederiksen

Politiker erkender blankt: Det er uartigt af os

- Det er uartigt af os, og jeg tror, det er første gang i Frederikshavn Kommune, at arbejdet med en ny lokalplan droppes efter to års ihærdigt arbejde.

Artikelbanner 1

Sådan siger Peter Sørensen (V), formand for Plan- og Miljøudvalget i Frederikshavn Kommune, i en kommentar til, at udvalget overraskende har valgt ikke at godkende lokalplanen og kommuneplantillægget for skydebanen på Dyrhedenvej mellem Sæby og Lyngså.

Planlægningen af den ny lokalplan begyndte 4. december 2018 - altså næsten for præcis to år siden. Tirsdag troede de fleste, at politikerne ville godkende lokalplanen, men kun Mette Hardam (V) sagde ja. De fem socialdemokrater i udvalget og formand Peter Sørensen (V) stemte nej.

- Det skyldes ganske enkelt, at det først her i den sidste fase af arbejdet er gået op for os, at det er Miljøstyrelsen, som styrer skydetiderne. Vi kan godt skrive skydetiderne ind i en lokalplan, men en bestyrelse kan til enhver tid søge om nye skydetider i Miljøstyrelsen. Den viden har vi ikke haft før, forklarer Peter Sørensen.

Jagtcenter Nord, som står bag ansøgningen om en ny lokalplan, ønsker at udvide skydebanen og skydetiderne, og samtidig skal der laves støjvolde, som reducerer støjen.

- Planen er god for alle parter. Både dem, der bruger skydebanen, og naboerne. Men vi står pludselig med en gordisk knude, og det er absurd. Men vi har altså - viser det sig - ikke indflydelse på skydetiderne, og derfor kan vi ikke godkende lokalplanen, siger Peter Sørensen.

Når han kalder det "uartigt", skyldes det, at det er Jagtcenter Nord, som skal betale for den lokalplan, der nu er stemt ned efter to års arbejde.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2