html_5 Ansøgning fra golfklub: Politikerne siger nej
Back
Mobiltop 1
20.11.2020 | Af: Michael Frederiksen

Ansøgning fra golfklub: Politikerne siger nej

Frederikshavn Golfklub får ikke lov til at holde to års pause med tilbagebetalingen af et etableringslån på to millioner kroner til Frederikshavn Kommune.

Artikelbanner 1

Det vedtog et enigt Økonomiudvalg onsdag eftermiddag med den begrundelse, at udvalget allerede har gennemført en proces, som gav mulighed for at ansøge om særlig COVID-19-støtte.

Golfklubben modtog i 1994 et kommunalt etableringslån på to millioner kroner. Tilbagebetalingen blev påbegyndt i 2016. Klubben betaler 50.000 kroner årligt indtil 2016, hvor beløbet stiger til 100.000 kroner.

Klubben har ansøgt om to års tilbagebetalingspause, fordi to store events er aflyst på grund af COVID-19. Planlægningen af disse events var påbegyndt, og der var allerede afholdt udgifter for 244.200 kroner til projekterne.

Frederikshavn Golfklub har søgt DIF/DGI-puljen og fået et mindre beløb på 75.000 kroner til dækning af tabte indtægter, men dette beløb dækker ikke de allerede afholdte udgifter. De forventede indtægter fra arrangementerne var 210.000 kroner.

Golfklubben ansøger derfor om henstand med tilbagebetalingen af etableringslånet de næste to år. Det vil give mulighed for at finansiere akutte opgaver, som blandt andet drejer sig om et vandingssystem, der svigter. Besparelsen ved afviklingen af lånet skal medvirke til finansieringen af en omlægning af hovedledningen til vandingssystemet, som er forudsætningen for den samlede renovering af anlægget, der forventes at koste på 1,5 millioner kroner.

Tilbagebetalingen af lånet til Frederikshavn Kommune fortætter i yderligere 21 år.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2