html_5 Borgmester afviser kritikken fra FfI Håndbold
Back
Mobiltop 1
24.10.2020 | Af: Michael Frederiksen

Borgmester afviser kritikken fra FfI Håndbold

Borgmester Birgit S. Hansen afviser kritikken fra Peter Laigaard, FfI Håndbold. Han betegner kriterierne i Frederikshavn Kommunes særlige corona-pulje som "mystiske", og han undrer sig over, at FfI's ansøgning på 300.000 kroner (tab af indtægter fra Rødspætte Cup) blev afvist, når politikerne valgte kun at uddele 768.000 kroner fra en pulje med tre millioner kroner.

Artikelbanner 1

- Vi uddelte til syv ud af 13, der søgte. Vi havde sat kriterier op. Og vi uddelte til de, der opfylder kriterierne. Vi kan ikke uddele til nogle, der søger uden at opfylde kriterierne. Så vil de, der ikke har søgt, få noget lang næse. "Nå kunne man få uden at opfylde kriterierne...?" Nej, det er ikke gangbart, fastslår Birgit S. Hansen.

Hun understreger, at kommunen havde sat en ramme af - netop med det formål at kunne støtte foreninger og institutioner, der er truet på eksistensen på grund af økonomiske corona-konsekvenser. Der var ikke et mål om at SKULLE bruge rub og stub i puljen. Kommunen har desuden for måneder siden meldt ud, at foreninger, kulturinstitutioner og så videre får de tilskud, de plejer uanset corona-aflysninger.

Var kriterierne for mystiske?

Nej, svarer borgmesteren og henviser til de fire kriterier:

  • Udfører lovlig kommunale formål
  • Ikke er berettiget til støtte fra statslige hjælpepakker
  • Ikke har indtægter, der overstiger udgifterne
  • Har lidt så svære tab, at den fortsatte eksistens er alvorligt truet

Peter Laigaard anfører også i sin kritik, at Rødspætte Cup klarer sig uden kommunal støtte, og at turneringen hvert år skaffer en omsætning på 12-13 millioner kroner i lokalområdet. Det burde udløse kommunal opbakning i en corona-tid, mener han.

- Det er virkelig godt med alle de fine arrangementer, klubber og foreninger laver. Og kommunen støtter idræts- og foreningslivet i kommunen med støtteordninger. Man kan altid hævde, vi burde bakke op med flere kroner. Vi ligger faktisk i den øverste halvdel af landets kommuner i forhold til udgifter til sport og fritid. Det er vi stolte over, og det er et bevidst valg.
Uanset - så er det virkelig godt for børn, unge og vores område, at den slags foregår, men det skal også klare sig selv noget hen af vejen, mener borgmesteren.


Hvad gør I med de godt 2,2 millioner kroner, som ikke uddeles

- De bliver på den konto, som hedder by og opland, og som bruges til støtte til initiativer og tiltag i by og opland. De skal nok få ben at gå på i forhold til ansøgninger fra hele kommunen.


Birgit S. Hansen pointerer, at mange er ramt økonomisk på grund af corona-konsekvenser.

- Det er kommunen også. Vi søger også hjælpepakker. Det fortæller jeg, fordi hver krone i kassen tæller, og det. at vi ikke uddelte alle tre millioner kroner - der var ikke nok ansøgere, som opfyldte kriterierne - ja, det betyder, at de penge kan gøre godt et andet sted.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2