html_5 40 års jubilæumsturné: Allan Olsen spiller i DM
Back
Mobiltop 1
21.10.2020 | Af: Michael Frederiksen

40 års jubilæumsturné: Allan Olsen spiller i DMH

Om præcis et år - torsdag 21. oktober - kan Allan Olsen opleves på hjemmebane i Det Musiske Hus i Frederikshavn, når han tager på 40 års jubilæumsturné.

Artikelbanner 1

I 1981 sad 25-årige Allan Olsen og legede med tanken: Måske man kunne leve af af spille musik? Tæt på en håbløs tanke, med mindre man var både unge og naiv. Heldigvis var Olsen begge dele, og 40 år senere har han aldrig bestilt andet end at skrive sange og spille dem for folk. Det fejrer han med en 40-årsjubilæums-turné i efteråret 2021.

Allan Olsen har karrieren igennem stået lidt som en enlig havkat i hyttefadet af danske sangskrivere såvel i form som i indhold.

Når man lytter til hans store sangproduktion, kan det næsten virke som om, han konsekvent har skrevet og sunget om alt dét, kollegaerne aldrig synger om: Fallerede boksere, paranoide frisører, perverse stoddere, tiggere, freaks og om en ko, der hallucinerer.

19 pladeudgivelser, hvoraf de fem har vundet Grammy'er/Music Awards, er det indtil videre blevet til. Dertil kommer tusinder af Allan Olsen-koncerter.

De senere år har frederikshavneren desuden kunnet kalde sig forfatter med de to anmelderroste bestsellere "Tilfældigt Strejfet" og "Laksetrappen".

De senere år har trubaduren endda flere gange vendt op og ned på automat-tænkningen i dansk show-bizz. Først med sin plade fra 2013, "JØWT", der bevidst blev afgrænset til et salg i Vendsyssel. Senest med "Olsen på Afveje" – en maraton-turné rundt i 49 af Danmarks mest afsides beliggende forsamlingshuse.

Allan Olsens 40-års jubilæum fejres med en turné ud til landets største spillesteder og koncerthuse, hvor jubilaren vil præsentere et bredt udsnit af sit store bagkatalog.

Forsalget begynder 16. november kl. 10:00.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2