html_5 Aalborg vinder 2-1 efter skidt indsats af høgene
Back
Mobiltop 1
16.10.2020 | Af: Andreas O. Hansen

Aalborg vinder 2-1 efter skidt indsats af høgene

Fredag aften blev sæsonenes andet lokalopgør spillet mellem Frederikshavn White Hawks og Aalborg Pirates, og det var samtidig en kamp mellem tabellens nummer to og tre. Høgene havde hjemmebanefordel i Nordjyske Bank Arena, men leverede en rodet indsats, fuld af fejl, og det hele endte med en smal Aalborg sejr. 

Artikelbanner 1

Med kun 375 tilskuere på lægterne, og ingen adgang for Aalborgs fans, forsøgte de med alternativ støtte inden kampen. Derfor blev spillerbussen, fra Aalborg, mødt af rødklædte fans og en flagallé, da de rullede ind i Frederikshavn - et forsøg på at tænde deres mandskab, som ikke havde spillet kamp i 11 dage, og forsat var uden flere spillere - bland andet profilen Thomas Spelling.

White Hawks derimod har haft fuldt program, og skøjtede på isen med fire sejre i streg. Desværre uden deres store profil, Alexandr Bumagin, som ifølge Kanal Frederikshavns oplysninger er albue-skadet. Det betød at Frederik Bjerrum rykkede op i førstekæden med Jesper Jensen og Justin Shugg.

Thomas Søndergaard, der måtte forlade kampen i tirsdags, grundet lykkelige omstændigheder på hjemmefronten, var dog med igen fredag aften.

Det var Piraterne der indledte klart bedst, og fik lagt et tungt pres i høgenes zone over flere omgange. WH havde store vanskeligheder med bare at få pucken ud af zonen på gæsternes høje pres. Faktisk skulle vi helt ind midtvejs i perioden, før White Hawks fik sendt deres første afslutning på mål. Lucas Andersen fra distancen, efter Kristians Rubin havde ført pucken op.

Få minutter senere var Justin Shug tæt på at snyde George Sørensen med en baghåndsafslutning - pucken lagde sig dog lige ved siden af ham i målfeltet. Kort efter var det den nybagte far, Thomas Søndergaard, der brændte en gigant chance, da han ikke fik løftet pucken over en liggende keeper i Aalborgs mål.

Stik imod spil og chancer, var det dog hjemmeholdet der kom foran med seks minutter igen. Lucas Andersen fangede pucken på blå linje, og fik drejet et par backer af sig, så han havde frit løb imod George Sørensen. Her satte han den sikkert i nettet med et håndledssvirp.

Aalborg var tæt på en udligning med fire minutter igen, da Mathias Seldrup var afdriblet, men en høge-stav fik forhindret afslutningen, som i stedet gik i sidenettet.

White Hawks kunne have gjort det til 2-0 kort før pausen, men stolpen stod i vejen. 1-0 forblev stillingen derfor efter de første 20 minutter, som Aalborg startede klart bedst, men hvor høgene fik momentum efter et par store chancer og i sidste ende åbningsmålet. Skudstatistikken var helt lige med 7-7.

Anden periode startede jævnbyrdig. Sebastian Brink og Jesper Jensen havde et par gode muligheder for hjemmeholdet, imens en fejl pasning af Brock Beukeboom i modsat ende, var tæt på at koste dyrt - Seldrup fik dog lukket af.

Efter seks minutters spil var Frederik Bjerrum alene afsted imod George Sørensen, men sendte afslutningen forbi mål. Straks som pucken blev givet op igen, stod Mathias Mølgaard perfekt til en afslutning, som Sørensen fik parreret væk med skulderen.

Der skete noget i begge ender, og forløbeligt fik spillerne lang snor af hoveddommerparret Michael Nielsen og Steffan Ørvad.

11 minutter inde i anden periode gik den dog ikke længere. Mathias Mølgaard tog kampens første udvisning, og sendte Aalborg i powerplay.

Efter et langt tungt pres blev høgene fanget i en udskiftning, og så stod tre man fri i WH-zonen, kun med Kristians Rubins til at forsvare, og det kræver mere end AHL-erfaring. Piraterne spillede ping-pong, og Mikkel Højbjerg kunne sætte den i helt åbent mål.

Høgene fik ikke lov at spille fuldtallig længe, da Nikolaj Krag Christensen røg til afkøling - 2 + 10 minutter for checking from behind.

I overtal fik Aalborg pucken i mål, men Mathias Seldrup appellerede for offeside i målfeltet, og dommerne tog video i brug - herefter valgte de at annullere målet.

White Hawks kom dog straks i undertal igen, da Brock Beukeboom tog høgenes tredje udvisning indenfor fire minutter. En skidt aften fra Beukeboom med flere dårlig pasninger og beslutninger i egen zone.

Holdkammeraterne overlevede et tungt pres i samtlige to undertals minutter, og Beukeboom kom faktisk på isen til en god chance, han sendte lige forbi mål.

Med et minut igen fik hjemmeholdet også muligheden i overtal. En korrekt udvisning, for ulovlig blokering, sendte Emil Marcussen i straffeboksen. WH nåede dog ikke frem til meget, inden pausehornet lød. 1-1 stod der efter 18-10 til Aalborg i skudstatistik.

En ellers usynlig førstekæde fra WH startede tredje periode med to gode skift, som også førte til to gode chancer. Desværre hoppede pucken ikke høgenes vej, imens man sad med fornemmelsen af, at næste mål ville blive afgørende. 

Det faldt desværre til Aalborg efter otte minutter. Kirill Kabanov gik let forbi Mathias Mølgaard ved banden, og sendte pucken ind til en fri Pierre-Olivier Morin foran mål, som vippede den op i nettaget. 2-1 til gæsterne.

White Hawks fik powerplay midtvejs, og en god mulighed for hurtig reducering. Aalborg havde dog alt for nemt ved at bryde høgenes overtalsspil, som ikke gav meget af sig.

Med fire minutter igen kunne Kyle Hope have reduceret på en lille friløber, men sendte pucken langt op i nettet bag mål, og så kom aftenens dummeste udvisning.

Tidligere i perioden havde høgene fået advarsel for at skifte for sent, og med fire minutter igen, tog man på ny chancen, og gjorde fuldstændig det samme, og anden gang koster det. Korrekt udvisning til WH på et skidt tidspunkt.

I første omgang blev undertallet neutraliseret, da Aalborg tog en udvisning, og det kunne have givet høgene et kort powerplay. Men elendighederne forsatte hos White Hawks. 6 mand på isen og ny udvisning med to minutter igen. To uacceptable fejl i så afgørende minutter - det må ikke ske.

Dermed blev chancen for en udligning ødelagt, og Aalborg kunne juble da slutfløjtet lød. 2-1 til piraterne, der overtog andenpladsen igen, efter en skidt indsats af White Hawks.

Tirsdag skal høgene forsøge at rette op på dette, når de tager imod Odense Bulldogs på hjemmebane - kampstart kl. 19.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2