html_5 Pizzeria i gågaden er nu et 'universitet' i siloe
Back
Mobiltop 1
16.10.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

Pizzeria i gågaden er nu et 'universitet' i siloen

Præsidenten for Aalborg Academy of Science i Frederikshavn, Talal Al-Nadawy, er en mand, som er dygtig til at blive set med indflydelsesrige politikere som daværende statsminister Helle Thorning-Schmidt og borgmester Birgit S. Hansen.

Artikelbanner 1

Det afslører TV2 Nords dækning af sagen om akademiet, der har til huse i et lokale på anden sal i Kattegat Silo.

På Aalborg Academy of Sciences arabiske hjemmeside oplyser akademiet, at det er anerkendt som et af de største universiteter i Danmark. Det "dokumenteres" også i en video, hvor adskillige steder i siloen er "pyntet" med Aalborg Academy of Sciences' logo.

I dag lobbyer Talal Al-Nadawy i Irak og uddeler beviser og medaljer til embedsfolk og ministre. I Danmark gjorde han det samme. Her blev han fotograferet og filmet flere gange med daværende statsminister Helle Thorning-Schmidt og Frederikshavn Kommunes borgmester, Birgit S. Hansen.

På Youtube offentliggør Talal Al-Nadawy videoer af det, og her fremgår begivenhederne som andet, end de i virkeligheden er. Et sommermøde i Socialdemokratiet med Helle Thorning-Schmidt bliver til, at det er hans arrangement, hvor han modtager statsministeren og topembedsfolk fra Danmark.

- Man kan sige, at det er jo den måde, du kommer i kontakt med en politiker - ved at give et portræt af politikeren. Jeg kender i hvert fald ikke nogen, som ikke vil være smigret over det. Så tager man pænt imod og siger tak. Og det er da ikke helt dårligt, konstaterer gruppeformand Karsten Lauritzen (V), der tidligere på TV2 Nord klart og tydeligt har betegnet akademiet som "løgn og latin".

Portrætmaleriet af Helle Thorning-Schmidt står i dag på folketingsmedlem Bjarne Laustsens kontor på Christiansborg.

TV2 Nord afslører også i dag, at Aalborg Academy of Science anklages for fup, når akademiet skilter med, at det har et samarbejde med Kansas State Universitet i USA. I indslaget fremgår det også, at Aalborg Academy of Sciences CVR-nummer er identisk med det CVR-nummer, som Zaid Al-Nadawy havde, da han som 19-årig åbnede et pizzeria i gågaden i Frederikshavn.

Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2