html_5 Beskyldes for at uddele falske uddannelsesbeviser
Back
Mobiltop 1
14.10.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

Beskyldes for at uddele falske uddannelsesbeviser

Den private uddannelsesinstitution Aalborg Academy of Science, som har hjemsted i Frederikshavn, er kommet under anklage i flere medier i Mellemøsten for at uddele falske og værdiløse uddannelsesbeviser. I et modsvar udpeger de Kattegat Siloen som deres uddannelsesinstitution.

Artikelbanner 1

Trods navnet Aalborg Academy of Science, så er det i Kattegat Silo i Frederikshavn, at videnskabsakademiet åbnede kontor i 2017.

Akademiet blev budt velkommen til i Frederikshavn som byens nyeste uddannelsesinstitution ved en større ceremoni, hvor Frederikshavns borgmester, Birgit S. Hansen, var med til indvielsen.

Sammen med akademiets præsident og ejer klippede borgmesteren snoren foran et stort inviteret udenlandsk publikum.

- Min drøm indeholder forskellige aspekter inden for det område her. Jeg vil gerne give noget, som sidder fast permanent, men også som kan bruges til at være til nytte for andre. Jeg gavner en gruppe elever, uanset hvor mange de er, men når de elever er færdiguddannet, vil de gavne en anden gruppe, siger ejer af Aalborg Academy of Science, Zaid Al-Nadawy til TV2 Nord.

Beskyldes for at sælge falske uddannelsesbeviser
Akademiet er nu kommet under beskyldning i Mellemøstlige medier, som fremfører, at institutionen i Danmark sælger falske doktorgrader og uddeler medaljer til arabiske embedsfolk, tidligere og nuværende ministre.

- Den succes, vi har fået gennem tiden, har skabt misundelse og hatere.

De skriver, at I uddeler falske beviser?

- Det kan de jo stå at sige. De anklager det for at være falsk, fordi de bruger begrundelsen med, at vi ikke er en akkrediteret institution, som en statsfinansieret organisation, svarer Zaid Al-Nadawy til TV2 Nord.

I en arabisk video på Youtube forsøger akademiet også tilbagevise anklagerne. I en 15 minutter lang video viser Talal Al-Nadawy Kattegat Siloen i Frederikshavn frem som akademiets bygning. Flere kilder har overfor TV2 Nord bekræftet, at præsidenten i videoen udpeger Kattegat Siloen som akademiets uddannelsesinstitution. Udpegelsen kommer som en overraskelse for direktøren i Kattegat Siloen

- Kattegat Siloen er stort kontorfællesskab på 11.500 kvadratmeter. Vi er 55 forskellige lejere her i huset – både små og store, siger direktør i Kattegat Siloen, Martin Pedersen.

Hovedpersonen i videoen, Talal Al-Nadawy, er ifølge akademiet uddannet professor og doktor statskundskab i Irak og præsident for akademiet.

Med pomp og pragt
Akademiets flag er i videoen hejst i flagstangen, og deres logo er sat over indgangspartiet til bygningen.

Indenfor er der flere bannere og flag med Aalborg Academy of Sciences logo, og i den fælles reception står der også placeret flag med akademiets logo.

Hvorfor er det sat alle de logoer over døren til indgangen i siloen den dag?

- Det er vejledningsbeviser på, at her ligger det, kom ind og følg den her vej, lokalerne ligger herovre, kontoret ligger oppe ovenpå. Det er det eneste formål, der var med det. Vi ville ikke overdrive overhovedet, svarer Zaid Al-Nadawy.

Logoerne på indgangen til det store kontorfællesskab og de andre logoer, der er sat op i den fælles foyer, kommer bag på direktøren i Kattegat Siloen, da han ser videoen, som Aalborg Academy of Science har lavet.

- Det er ikke noget, de har talt med mig om, så det er selvfølgelig lidt forkert, siger Martin Pedersen til TV2 Nord.

Så hvis de havde kommet og spurgt?

- Så havde de fået at vide, at de ikke har lejet hele siloen, svarer Martin Pedersen.

Og logoerne?


- At de ikke måtte det, svarer Martin Pedersen.

- Formålet med det, det var, at man viser administrationskontoret, og man viser de lokaler, man har til rådighed, og hvor området er, siger Zaid Al-Nadawy.

Videre i videoen viser præsidenten for Aalborg Academy of Science rundt i den 12 etagers store bygning. Han udpeger en række lokaler, som akademiet undervisningslokaler, men det er i strid med sandheden. Lokalerne er fælles konferencelokaler, som alle lejere kan booke.

Men i dag siger ejeren af Aalborg Academy of Science, at det slet ikke er sådan, videoen skal forstås.

- Man fortæller, at vi har kontor på anden sal midtfor, laver man det om, så det ligner, at jeg ejer hele Kattegat Siloen, hvordan vil det se ud for folk? Så tænker de: hvor mange milliarder har du givet for det her? Det ville se lidt sort ud, siger Zaid Al-Nadawy.

Doktorgrader til irakiske ministre

Aalborg Academy of Science har ifølge deres hjemmeside 116 godkendte professorer, og man tilbyder 74 forskellige studieprogrammer på 13 forskellige fakulteter. Hovedparten af de studerende kommer fra Mellemøsten, og derfor er det vigtigt at fremstå som en anerkendt og troværdig uddannelse for at kunne tiltrække studerende til.

I øjeblikket er der ifølge akademiet tilknyttet 50 studerende til akademiets mange forskellige uddannelser.

Hvor mange har I uddannet?

- Omkring lige knap 2.000, svarer Zaid Al-Nadawy.

Den tidligere irakisk indenrigsminister Qassem Al-Araji og den tidligere sportsminister Ahmed Al-Obaidi er blot nogle af dem, som har aflagt ph.d.-afhandling og efterfølgende modtaget en doktortitel fra akademiet.

De fremtrædende irakisk personers doktorudnævnelser fremgår både af akademiets egen hjemmeside, og på en irakisk hjemmeside, hvor mange andre udnævnelser også er dokumenteret.

Danmark er blåstempling

Udnævnelserne bliver i Mellemøstlige medier beskyldes for at være falske. I Danmark undrer Venstres gruppeformand Karsten Lauritzen sig også.

- På overfladen ser det rigtigt ud, men når man kommer lidt under og finder ud af, hvad der bliver sagt på arabisk, så ser det ikke sandfærdigt med, hvad de i virkeligheden sælger, siger Karsten Lauritzen (V) til TV2 Nord.

- Hvis en af mine elever er minister, så er det da kun noget, jeg kan være stolt af, siger Zaid Al-Nadawy.

TV2 Nord har været i kontakt med den irakiske ambassade i Danmark. Her fortæller en kilde, at man i Mellemøsten tror, at blot uddannelsesinstitutionen kommer fra Skandinavien eller andre vesteuropæiske lande, så er den godkendt og med de rigtige akkrediteringer.

Vil have ministeren ind i sagen

For at blive accepteret i udlandet, er det vigtigt for akademiet at fremstå som en stor institution i Danmark. Karsten Lauritzen (V) mener ikke, at akademiet er den store institution, som de prøver at vise på YouTube. Heller ikke, når de udpeger Kattegat Siloen som akademiets.

- Det er helt klar løgn. En direkte løgn. Det kan man se i flere videoer. Der bliver løjet overfor folk, som sidder på den anden side af jordkloden. Det gør det ikke bedre, og det er selvfølgelig ikke acceptabelt. Man misbruger det navn. Den by og det land, som man befinder sig i, siger Karsten Lauritzen (V) til TV2 Nord.

- De beviser, der er for det, man anklager os for, er papirtynde, siger Zaid Al-Nadawy til TV2 Nord.

Aalborg Academy of Science har også åbnet afdelinger i Tyrkiet og Irak. Hovedkontoret ligger i Kattegat Siloen i Frederikshavn. Venstres gruppeformand vil nu have uddannelses- og forskningsministeren til at gå ind i sagen.

- Jeg vil bede ministeren om en redegørelse. Hun må gå ind i den her sag, og så må vi finde ud af, om der er andre, som er blevet udnyttet, siger Karsten Lauritzen (V).

TV2 Nord har rettet henvendelse til både nuværende og tidligere elever på Aalborg Academy of Science, dog uden held.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2