html_5 Syv nationaliteter i køkkenet på Empire
Back
Mobiltop 1
14.10.2020 | Af: Oscar Christiansen, erhvervspraktikant

Syv nationaliteter i køkkenet på Empire

Menukortet er amerikansk og mexicansk, men i køkkenet på Restaurant Empire i Frederikshavn er der hele syv forskellige nationaliteter ud af 19 medarbejdere.

Artikelbanner 1

- Det giver selvfølgelig nogle udfordringer med de forskellige nationaliteter, men vi har også meget glæde af hinanden. Vi kommer fra forskellige kulturer, så vi kan lære af hinanden. I starten kan det godt være lidt svært med de faglige udtryk, men med tiden bliver det nemmere og nemmere, jo mere man hører dem, siger Agata Kolesinska-Adamcak, der er køkkenchef på Empire.

I køkkenet er der i alt 19 medarbejdere fra syv forskellige lande. Der er folk fra Sri Lanka, Rumænien, Vietnam, Polen, Burma, Tunesien og Danmark.

Det primære sprog i køkkenet er dansk, men der bliver også snakket rigtig meget engelsk. Alle i køkkenet forstår dansk, og hvis man ikke forstår det enkelte ord, bliver der spurgt om ordets betydning.

- Køkkenet på Empire har altid være meget internationalt - i hvert fald i de 12 år jeg har arbejdet her. Der har altid været en god blanding af danskere og resten af verden, fortæller Agata Kolesinska-Adamcak.

Hun har boet i Danmark i 12 år. Hun kom ikke til Danmark for at arbejde i restaurantbranchen. Hun kom herop for at spille floorball for holdet FC Outlaws i Frederikshavn.

Efter et år i Frederikshavn begyndte hun på universitetet i Aalborg, og derefter er tiden fløjet afsted. Nu har hun stiftet familie i Frederikshavn og er køkkenchef på Restaurant Empire, hvilket hun er rigtig glad for.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2