html_5 Stærk russer sikrer stor premieresejr til høgene
Back
Mobiltop 1
18.09.2020 | Af: Andreas O. Hansen

Stærk russer sikrer stor premieresejr til høgene

Efter en pause på over et halvt år gik Metal Ligaen i gang igen fredag aften. I sæsonpremieren tog Frederikshavn White Hawks imod Rødovre Mighty Bulls på hjemmebane, og her endte det med en 6-1 sejr til høgene. En stærkt spillende WH-førstekæde, med en russer i centrum, stod for fire ud af seks høge-scoringer.

Artikelbanner 1

COVID-19 satte en brat stopper for sidste sæson, der aldrig blev færdigspillet. Også begyndelsen på den nye sæson har virussen sat sit præg på med begrænsninger og påbud. Elite Nord Frederikshavn har derfor knoklet hårdt for at få Nordjyske Bank Arena gjort klar til sæsonstart med stole på alle ståpladser - og for at få placeret alle på en siddeplads med afstand.

Hungrende ishockeyfans fra Frederikshavn kunne derfor tage plads i arenaen til sæsonpremieren, hvor de kunne se et næsten fuldtalligt White Hawks-mandskab skøjte på isen. Seneste nyerhvervelse, Justin Shugg, var som den eneste ikke med.

Høgenes førstekæde indledte med to store chancer i det første minut. Specielt Aleksandr Bumagin var tæt på efter en 2 imod 1 situation, men gæsternes keeper, Janis Voris, lukkede af for slagskuddet.

Samme kæde var på spil igen, da WH fik powerplay efter tre minutters spil. Mads Larsen hamrede pucken på overliggeren, spillet op af Jesper Jensen.

I tiden 6.27 var der så gevinst, for hvad der ligner en meget farlig trio. Bumagin kørte bag mål med pucken og fandt herfra Frederik Bjerrum i slottet, som slog til pucken første gang. Med et lidt skævt hug gik den hele vejen i nettet til den første sæsonscoring i Nordjyske Bank Arena.

Radim Piroutek var kort efter tæt på med baghånden på et halvtomt mål - det var faktisk anden gang inden for de første 10 minutter, han missede et åbent mål. Kort efter serverede Jesper Jensen på ny pucken til en fri Bumagin, og denne gang gik hans firsttimer lige over mål - herlig start på kampen.

Men så var det også som om, at Rødovre kom ud af bussen og fandt sin plads. Ro faldt der i hvert fald over spillet perioden ud, og kun i et powerplay med fire minutter igen var høgene toneangivende med flere store chancer.

1-0 efter de første 20 minutter på en skudstatistik, som WH førte 13-5.

Bare 18 sekunder af anden periode skulle gæsterne bruge til at få udlignet til 1-1. Den tidligere WH-spiller Steffen Klarskov stod helt fri foran Mathias Seldrup og styrede uhindret pucken under den ny WH-keeper.

Efter fire minutters spil var det også høgenes tur til at komme i undertal. Lucas Andersen ramte Rødovres målmand på hjelmen med sin stav og måtte to minutter til afkøling.

Gæsterne havde nu momentum, men netop som WH blev fuldtallig, løb Nicolai Krag Christensen en puck op, der blev lagt ud af zonen, og her kunne Rødovre-backen ikke følge med.

Alene mod Janis Voris vandt Nicolai Krag Christensen duellen og lagde pucken i mål med baghånden til 2-1. Fem minutter spillet af anden periode.

Aleksandr Bumagin er fremragende med pucken ved banden, og det beviste russeren midtvejs i perioden. Hårdt kæmpende langs banden fik Bumagin pucken med og sendte den ind til en fri Christian Mieritz, der var gået med frem fra sin back-position. Med sit kun tredje mål i WH-trøjen fik Mieritz scoret til 3-1.

Fremragende spil af førstekæden sikrede også en tre-måls føring fem minutter før pausen.

Aleksandr Burmagin skøjtede pucken op af banen, og serverede den til Jesper Jensen i slottet, som fornemt afdriblede keeperen og lagde gummeskiven i mål. Flot mål til 4-1, og det lignede en afgørelse på kampen.

22-14 hed skudstatistikken efter 40 minutters spil.

Med et stolpeskud i starten af tredje periode var Rødovre tæt på at få reduceret. Gæsterne var faktisk bedst i den første del af perioden og fik lagt et pres på Seldrups mål i flere sekvenser.

Mathias Seldrup, ny mand i WH-buret, stod dog en flot kamp og holdt gæsterne yderligere fra fadet. Så uden yderligere dramatik, og lidt jævnt kedeligt, løb der masser af tid af uret.

Fem minutter før tid blev sækken også endeligt snøret. Mathias Mølgaard satte pucken i mål ved nærmeste stolpe til 5-1, assisteret af  Sebastian Brinkman, en af to nye spillere fra Aalborg Pirates.

Minuttet senere blev det 6-1 på opskriften, vi kender. Aleksandr Bumagin til en fri spiller foran mål, denne gang Frederik Bjerrum, som blot skulle sætte staven på pucken.

Fjerde assist fra Bumagin og en sikker 5-måls sejr til White Hawks i sæsonens første kamp. "Vi ligger nr. 1..."

Næste kamp for høgene er et returopgør mod aftenens modstander, når de på onsdag gæster Rødovre.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2