html_5 Ny forplads bliver indviet i slutningen af novembe
Back
Mobiltop 1
03.08.2020 | Af: Michael Frederiksen

Ny forplads bliver indviet i slutningen af november

I dag begyndte arbejdet med Frederikshavn Kirkes ny forplads for alvor. Trigon er hovedentreprenør, og det forventes, at den handicapvenlige forplads indvies i slutningen af november.

Artikelbanner 1

Det er otte år siden, at Frederikshavn Kirke planlagde en renovering af kirken. I den forbindelse havde man også et ønske om, at adgangsforholdene blev gjort mere handicapvenlige. Det ville samtidig give mulighed for at forskønne området mellem Frederikhavn Kirke og Kirkepladsen.

Forarbejdet har nu stået på i nogle uger, men i dag begyndte Trigons maskiner for alvor at arbejde ved Frederikshavn Kirke, som fremover bliver mere synlig for de bilister, der passerer kirken, idet flere store træer foran kirken er blevet fældet.

Frederikshavn Kirke har arbejdet med flere løsninger, men ønsket har først og fremmes været en niveaufri adgang til kirkens hoveddør. Det har været en stor opgave både at skaffe midlerne til finansiering af projektet samt at få alle myndigheders godkendelse.

Projektet koster fire millioner kroner. Kirken har fået støtte fra flere fonde, blandt andet A.P. Møller Fonden og Spar Nord Fonden. E+N Arkitektur A/S i Aarhus er arkitekt på ombygningen.

Den ny forplads skal sikre kirken en smuk ankomst og styrke forbindelsen til gågaden og Kirkepladsen. Pladsen transformeres fra at være et trafikareal til blive en plads for gang og ophold. Fodgængere fra gågaden får et direkte kig til kirkens hoveddør fra Danmarksgade.

Der varieres mellem teglbelægning og granitbelægning. Det skaber et "udenfor" og et "indenfor" på pladsen, der nedbryder skalaen og definerer granitpladsen som tydeligt tilhørende kirken.

Pladsen foran kirken udgøres af en ottekantet granitflade, der løfter sig op mod hoveddøren. Hele pladsen er en svagt stigende rampe, som diskret løser niveaufri adgang til kirkens indgang.

Både kørestolsbrugere, blinde og andre handicappede vil opleve, at adgangsforholdene til Frederikshavn Kirke forbedres markant.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2