html_5 Klitsag: - Det kan godt være, jeg har sået et fr
Back
Mobiltop 1
10.07.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

Klitsag: - Det kan godt være, jeg har sået et frø

I oktober 2019 skrællede en gummiged toppen af to klitter på Sønder Strand i Skagen. To mænd er sigtet i sagen, og nu står den ene af de to frem på TV2 Nord.

Artikelbanner 1

Begge klitter fik skrællet toppen af, og mistanken gik på, at nogle beboere i nærheden af klitterne ville blive begunstiget af en bedre udsigt, når klitterne nu var blevet lavere.

I sagen er to mænd sigtet for groft hærværk og overtrædelse af naturbeskyttelsesloven. Den ene af de to mænd er den aalborgensiske erhvervsmand Hans Andersen, der nu står frem og fortæller, hvad der skete den oktobernat.

- Jeg kan kun beklage, hvis jeg skal blive en del af det i en senere dom. Men jeg har ikke ordret en gummiged eller kørt en gummiged. Jeg synes, det er forkert, at den hændelse har fundet sted, og det kan man kun beklage, siger Hans Andersen til TV2 Nord.

- Det har været en rigtig træls sag, som har påvirket både mig og min familie, men også naboerne i området. Det har været rigtig uheldigt, fortsætter Hans Andersen.

På en time natten mellem 26. og 27. oktober sidste år skrællede en gummiged en større mængde sand af to klitter på Sønder Strand i Skagen. Den nordjyske erhvervsmand har bolig tæt på området. Og han mødtes dagen forinden i Skagen med den anden sigtede i sagen.

- Det kan godt være, jeg har sået et frø - det må retten afgøre på et senere tidspunkt. Jeg har hvert fald talt med hjertet, det er helt sikkert, siger Hans Andersen til TV2 Nord.

Hans Andersen afviser imidlertid, at de to sigtede mødtes for at aftale og planlægge hærværket.

- Der er ikke bestilt en gummiged eller aftalt økonomi eller noget som helst, siger Hans Andersen til TV2 Nord.

- Vi håber, at sagen kan finde sin afslutning og blive belyst på rette vilkår. Det, der er vigtigst for mig er, at Sønder Strand finder sin egen balance igen, og det er rigtig dejligt, at naturen har reetableret sig igen, siger Hans Andersen.

Hvornår sagen skal for retten er endnu uvidst, og der er endnu ikke rejst tiltale i sagen mod de to sigtede.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2