html_5 Ugens Kamp: Østervrå uden hjemmesejr i et år
Back
16.08.2019 | Af: Michael Frederiksen

Ugens Kamp: Østervrå uden hjemmesejr i et år

Lørdag er det præcis ét år siden, at Østervrå IF's bedste fodboldhold senest vandt på hjemmebane, Elektrikeren Nord Arena.

Artikelbanner 1

17. august 2018 besejrede de lokale ØVI-helte Aalborg Chang med 2-0. Herefter har ØVI blandt andet tabt med 2-8, 0-6, 1-7, 0-5 og 1-6. Med andre ord er spillere og tilskuere sultne efter en sejr på eget græs.

Måske kommer den i morgen, når Østervrå IF's nedrykkere får besøg af Skagen IK i serie 2. Det er Ugens Kamp i Sparekassen Vendsyssel Ligaen.

- Det skylder vi vores trofaste hjemmepublikum, som bestemt ikke er blevet forkælet det seneste år. Men Skagen bliver ikke nogen nem omgang. De er notorisk svære at spille imod. Det er et hold, som kæmper en vis legemsdel ud af bukserne i alle 90 minutter, og derfor har vi også stor respekt for skagboerne, og vi ved, at vi skal finde vores gode spil og arbejdshandskerne frem for at få alle tre point. Gør vi det, er jeg sikker, på at der venter tre point til os, siger holdleder Mathias Rosendal.

Østervrå IF indledte efteråret med 3-2-sejr på udebane over Nørresundby. To af målene blev scoret af Mikas Seerup - en af flere lokale drenge, som i sommepausen er vendt hjem til Østervrå IF.


- Generelt ser vores trup rigtig stærk ud. Vi har fået fem-seks lokale drenge hjem, som alle kan gå ind og sætte deres aftryk på vores serie 2- og 4-hold. Så hvis vi bare kan få styr på skadessituationen, er vi egentlig meget fortrøstningsfulde. Vi har en god håndfuld unge drenge, som står klar til at gribe chancen og med små skridt tage over efter den "gamle" garde, hvis helbred er blevet noget utilregneligt med årene, udtaler Mathias Rosendal.

Han noterer også med stor tilfredshed, at anfører René Kiil kom på måltavlen i Nørresundby. Han sad udenfor med en skade i det meste af foråret.

- Det er ekstremt afgørende, at René er klar. Han er uundværlig for holdet, mener holdlederen.

Skagen kommer til Østervrå med to nederlag på samvittigheden. 0-8 i Sydbank Pokalen mod Thisted og 0-5 i sæsonpremieren i serie 2 mod Hjørring IF. En mareridtsstart for holdets ny cheftræner, Kasper Lundholm. 

- Vi har stadig masser at tilbyde i denne række. Vi har ikke haft den bedste opstart, men holdet er godt, og vi vil stadig vinde og har ingen intentioner om at give op. Vi har stadig et ungt hold, og vi har mistet lidt spillere inden kampen mod HI, men vi ser positivt på tingene og vil gøre vores til, at vi får point på kontoen, forsikrer Kasper Lundholm.

Thor Kiil og Andreas Degn har sagt farvel til SIK, og Carl Nielsen er væk det meste af efteråret.


- De to nederlag, vi nu har haft, skal vi ikke lægge så meget i andet end vi skal tage ved lære af de fejl, vi har lavet og blive bedre til næste gang. Thisted-nederlaget på 0-8 var træls, men Thisted er bare bedre, og det viste de flot den dag. Men det sætter sig altid lidt i én, når man lukker mål ind. Det har ikke gjort vores optakt bedre, erkender cheftræneren.


Han mener, det er svært på forhånd at vurdere Skagens chancer mod Østervrå, fordi der er sket en stor udskiftning på det Østervrå-hold, som Skagen mødte i foråret 2018.

- De to hold kan næsten ikke sammenlignes, så vi skal holde fokus på os selv og vores styrker, understreger Kasper Lundholm.

Inden kampen ærer og takker Østervrå IF afdøde Keld Pedersen for hans store indsats for klubben ved at klappe i ét minut.

Keld Pedersen var igennem hele livet et stort aktiv i Østervrå by og specielt omkring Østervrå Stadion og idrætsforeningen. Han har spillet i mange år for klubbens førstehold, og sidenhen har han været frivillig og fast inventar på Østervrå Stadion som tilskuer.


Artikelbanner 2

Flere nyheder fra Nordjyske Bank Ligaen