html_5 Folkelig opbakning til havvindmøller ved Fr.havn
Back
Mobiltop 1
15.12.2018 | Af: Kanal Frederikshavn

Folkelig opbakning til havvindmøller ved Fr.havn

Megafon-måling viser, der er folkelig opbakning til European Energys foreslåede testvindmøllepark ud for kysten ved Frederikshavn.

Artikelbanner 1

66 procent af borgerne i Frederikshavn Kommune er positive eller meget positive, mens 18 procent er negative eller meget negative over for forslaget om en testvindmøllepark ud for kysten ved Frederikshavn. 15 procent er hverken positive eller negative, mens 1 procent af de 1004 personer, som har har deltaget i undersøgelsen, svarer "ved ikke".

Det viser en måling, som analyse- og rådgivningsvirksomheden Megafon har foretaget på vegne af European Energy, som står bag projektet.

Knud Erik Andersen, adm. direktør i European Energy, siger:

- Det bekræfter den oplevelse, vi har haft igennem den seneste måned med borgere, politikere og erhvervsliv i Frederikshavn. Undersøgelsen viser, at der er massiv opbakning til den grønne omstilling af vores energisektor blandt borgerne i Frederikshavn. Det er positivt og bør også gøre indtryk i resten af Danmark. Det er vores oplevelse, at et stort flertal af borgere bakker op, når grønne energiprojekter skal gennemføres.

I undersøgelsen svarer 68 procent af respondenterne svarer, at de er villige til at få udsyn til vindmøller, der er beliggende i fire kilometers afstand fra deres beboelse i forbindelse med den grønne omstilling, mens kun 22 procent er uenige i dette udsagn.

- Det viser for os, at frederikshavnerne mener det alvorligt, når de siger de støtter den grønne omstilling. Vi har været meget glade for den dialog vi har haft hidtil med frederikshavnerne, og vi ser frem til at arbejde videre med projektet, siger Knud Erik Andersen.

Frederikshavn Havmøllepark består af fem testmøller, placeret 4,5 kilometer fra Frederikshavn. Parken vil have to møller med maksimal højde på 200 meter og tre møller med maksimal højde på 265 meter. Dermed vil parken kunne dække en del af det behov for testpladser, som vindmølleindustrien har efterlyst gennem flere år.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2