html_5 Venstre: Flertallets budget er ude af kurs
Back
Mobiltop 1
27.09.2018 | Af: Michael Frederiksen

Venstre: Flertallets budget er ude af kurs

Flertallets budgetforslag for 2019 i Frederikshavn Kommune er ude af kurs. Det mener byrådsmedlem Peter Sørensen fra Venstre. 

Artikelbanner 1

Socialdemokratiet, SF, De Konservative og Flemming Rasmussen fra DF bruger 14 millioner kroner af kommunens kassebeholdning. Det vil Venstre under ingen omstændigheder være med til.

- Tiden er ikke inde til bare at bruge løs af kommunens midler. Vi er stadig en ”fattig” kommune, og det arbejder vi for at lave om på. Venstre har sammen med Socialdemokraterne i fire år arbejdet for at genoprette økonomien i Frederikshavn Kommune. Det vil vi ikke gå på kompromis med. Venstre holder fortsat kursen, fastslår Peter Sørensen.

Siden 2015 har Frederikshavn Kommune arbejdet med tre økonomiske målsætninger som pejlemærke for budgetlægningen. Det er senere blevet til fire.

- Vores budgetforslag overholder alle målsætninger og servicerammen, mens flertallets forslag svigter på samtlige parametre, udtaler Peter Sørensen.

Venstre vil i sit budgetforslag nedlægge Energibyen, oprette en stilling som foreningsfundraiser, øge konkurrenceudsættelsen og afsætte flere penge til folkeskolen i de kommende år.

Venstre har som tidligere omtalt valgt at stå udenfor flertallets budget. Partiet har nu fremlagt sit eget budgetforslag, og Venstre afsætter 6,1 millioner kroner ekstra til folkeskolen i 2019. I årene 2020-2022 styrker Venstre desuden folkeskolen med fem millioner kroner om året.

- Folkeskolen er en kerneopgave i den kommunale service. Vi ønsker økonomisk ro på området og vil hæve serviceniveauet. Vi vil skabe bedre basis for at fokusere på kvaliteten, mener Venstre.

Partiet noterer i den forbindelse, at flertallets budget "kun" har et løft på fire millioner kroner i 2019 til folkeskolen.

Venstre vil styrke, samle og opjustere den lokale erhvervsudvikling. Partiet vil nedlægge Energibyen. I stedet skal der tilføres flere midler til Erhvervshus Nord, som skal have vækstsporet "Energi" under sine vinger. Venstre vil også melde Frederikshavn Kommune ud af Business Region North.

- Med den nye struktur for erhvervsfremme oprettet et nye regionalt led, men vi vil prioritere vores midler lokalt, skriver Venstre i sit budgetforslag.

En øget konkurrenceudsætte skal skaffe 2,5 millioner kroner i 2019 og fem millioner kroner hvert af de kommende år.

Flertallet tilfører den hårdt pressede Familieafdeling - blandt andet anbringelser af børn fra svage familier - 10 millioner kroner ekstra i 2019. Det vil Venstre ikke være med til.

- Det er desværre ikke en ny udvikling, at den afdeling mangler penge. Vi gav dem også ekstra penge sidste år. Vi ønsker, at der iværksættes en grundig og tilbundsgående analyse af området, og at handleplanen opdateres. Herefter kan vi drøfte løsningerne, lyder meldingen fra Venstre.

Venstre prioriterer endvidere penge til nedrivning af faldefærdige huse i landsbyerne (2 mio. kr.), renovering af Bangsbostrand Skoleafdeling (5 mio. kr.), renovering af Skagen Lystbåehavn (3 mio. kr.), ny daginstitution i Golfparken (2,5 mio. kr.), vandløbsvedligehold (2 mio. kr.) og opbevaringsfaciliteter på Kappelborg (600.000 kr.).


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4