html_5 Bor på 'Ørnevejens Skole': Det bedste vi har gjo
Back
Mobil-stor 1
19.07.2021 | Af: Michael Frederiksen

Bor på 'Ørnevejens Skole': Det bedste vi har gjort

- Det er det bedste, vi har gjort. Vi har ikke fortrudt det et sekund.

Artikelbanner 1

Sådan siger Jan Quist Jakobsen, der sammen med sin kone er flyttet ind i en af lejlighederne på "Ørnevejens Skole" i midtbyen i Frederikshavn.

Kun otte ud af 40 lejligheder er udlejet. Jan Quist Jakobsen bor i en stuelejlighed med to altaner ud til Rimmens Allé.

- Vi boede i et stort hus i Arenfeldtsgade i Frederikshavn, men børnene bor ikke længere hjemme, og vi har også sommerhus på Læsø. Vi kan ikke blive ved med at passe det hele, så vi besluttede os for at finde en lejlighed, og vi blev hurtigt enige om, at lejlighederne på Ørnevejens Skole så spændende ud. Der er ofret penge på detaljerne. Det er utroligt flot, siger Jan Quist Jakobsen.

De relativt små altaner er muligvis en af årsagerne til, at kun otte lejligheder er udlejet. Jan Quist Jakobsen er dog ikke enig i kritikken af altanerne.

- Det er et spørgsmål om at indrette sig. Vi har fået et par hyggelige altaner, hvor der blandt andet er plads til en grill.

Han er netop valgt som den første formand for bestyrelsen i afdeling 48 i Frederikshavn Boligforening. Afdelingen består foreløbig af 60 lejligheder. 40 i den gamle skolebygning og 20 i det nye punkthus.

Jan Quist Jakobsen er overbevist om, at det kun er et spørgsmål om tid, før alle lejligheder er udlejet.

- Boligforeningen skal have fat i andre typer i forhold til normalt alment boligbyggeri, og det skal nok komme. Det er et specielt byggeri med meget dejlige lejligheder, lysindfald, store vinduer og tre meter til loftet. Der er også store badeværelser. Det er moderne lejligheder i god kvalitet, mener Jan Quist Jakobsen.

Indskud på mellem 30.000 og 53.000 kroner møder også kritik, men her gør den nybagte afdelingsformand opmærksom på, at det for 19 år siden kostede omkring 20.000 kroner i indskud i Midtpunkt.

- Tingene ændrer sig, og det skal vi alle sammen vænne os til, udtaler Jan Quist Jakobsen.

Mens der er kun er udlejet otte lejligheder i den gamle skolebygning, er 18 af 20 boliger i punkthuset udlejet. Hovedparten er folk, som har solgt deres hus. Jan Quist Jakobsens bolig i Arenfeldtsgade blev solgt på under en uge i april.

Afdeling 48, som også går under navnet Ørnevej, forskønnes inden længe med flagstang, krukker, borde/bænke og frugttræer. Desuden kommer der nyt fortov på både Rimmens Allé og Ørnevej.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4