html_5 Kræver ok til rute mellem Fr.havn og København
Back
Mobil-stor 1
18.10.2020 | Af: DEBAT-INDLÆG

Kræver ok til rute mellem Fr.havn og København

Folketingsmedlem Bjarne Laustsen (S) har skrevet dette indlæg: Kære Benny Engelbrecht. Jeg har fået en forespørgsel, som du som transportminister må være den rette til at håndtere.

Artikelbanner 1

Sagen er den, at efter vi mistede færgeruten mellem Frederikshavn og Oslo, sprang DFDS til og ville lægge deres sejlrute om fra København til Oslo. Det gjorde de således, at den fortsat lagde til i Frederikshavn, når den alligevel sejlede forbi på turen mellem de to oprindelige destinationer. Det har glædet rigtig mange frederikshavnere, at der nu atter er direkte forbindelse fra Frederikshavn til Oslo. Men der er også noget, som ingen kan forstå.

Nu hvor der er forbindelse fra Frederikshavn til København, skulle man tro, det åbnede nye muligheder for de mange nordjyder, der pendler til København for at arbejde, eller de mange vendelboer som har familie i København, de vil besøge. Men nu viser det sig, at færgen rent faktisk ikke må tage danskere med mellem de to danske byer.

Det virker jo helt skørt i disse tider med opmærksomhed på klimaet og CO2-udledning. I dag sker der jo forståeligt nok det, at frederikshavneren, der arbejder i København, kører til Aalborg og parkerer sin bil for at flyve. De mange flyveture er nok ikke særligt klimavenlige, hvilket gør det ekstra ærgerligt, at man ikke bare kan tage færgen fra Frederikshavn, der alligevel sejler til København. Hvis det blev tilladt, ville det være et meget attraktivt alternativ. At stige på færgen i Frederikshavn, lægge sig til at sove i køjen og vågne veludhvilet ved ankomsten til Københavns Nordhavn.

Jeg håber, du vil tage dig af denne vigtige sag. Jeg har forståelse for, at der sikkert er mange gode forklaringer på problemet, blandt andet omkring skatteforhold. Men da du selv var idémanden bag øhoppene her i sommer, som har været en fantastisk succes, og givet nyt liv til vores småøer, tænker jeg, at du er den rette til at koordinere denne sag i Regeringen.

Som du ved, er vi nordjyder jo vilde med at sejle og ser meget gerne, at klimaet kan nyde godt af, at DFDS-færgen nu både sejler til og fra Frederikshavn, hvis den får lov at tage indenrigspassagerer med.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4