html_5 Der var premiere på URVÆRK onsdag
Back
Mobiltop 1
30.07.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

Der var premiere på URVÆRK onsdag

Onsdag kl. 12.00 var der premiere på URVÆRK ved Krudttårnet i Frederikshavn. Desværre blev det i en forkortet udgave, da vejret i den grad drillede arrangementet.

Artikelbanner 1

Onsdag aften kunne et halvt hundrede publikummer dog opleve det fulde program, hvor det musikalske URVÆRK blev opført i rundkreds om Krudttårnet i Frederikshavn.

Det er en helt ny måde at se arealet omkring Krudttårnet blive brugt på - en spændende og nytænkende måde.

Frederikshavneren Mathias Madsen Munch, der er uddannet filmkomponist, har skrevet musikken og komponeret de 12 musikalske klokkeslæt til elektrisk violin, som på flotteste måde fremføres af den svenske violinist Jens Elfving. Han udvider sit instrument, når han trækker urværket op med musikken.

I det store værk er det harmonien, og ikke tiden, der definerer rejsen. Turen rundt om Krudttårnet er således en rejse, hvor man oplever Jens Elfving klokkeslæt for klokkeslæt trække uret op til en spændende violinkoncert, og publikum drages, når de skaber deres egen personlige lydoplevelser på vejen rundt om tårnet.

12 højttalere er placeret rundt om tårnet, og hver af dem repræsenterer et af de tolv klokkeslag, og publikum kan efter introduktionen opleve installationen på egen hånd.

Lyddesigner er Anders Munch Amdisen, som også er født og opvokset i Frederikshavn.

URVÆRK kan opleves tre gange dagligt til og med lørdag 1. august. Det er kl. 12.00, 13.30 og 19.00. Der er gratis adgang.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2