html_5 Ole ønsker at genopstille: Jeg føler mig ikke ga
Back
Mobiltop 1
16.07.2020 | Af: Michael Frederiksen

Ole ønsker at genopstille: Jeg føler mig ikke gammel

Ole Rørbæk Jensen er 71 år, når der i november 2021 er kommunalvalg, men den politiske veteran fra Sæby er klar til endnu en periode i Frederikshavn Byråd. Han ønsker i hvert fald at genopstille på den socialdemokratiske liste.

Artikelbanner 1

- Jeg føler mig ikke gammel, og jeg er glad for det politiske arbejde. Jeg brænder for politik og udviklingen i Frederikshavn Kommune, som jeg har indflydelse på i byrådet, siger Ole Rørbæk Jensen til Kanal Frederikshavn.

Næsten en tredjedel af Socialdemokratiets 19 byrådsmedlemmer er 69 år eller ældre. Ole Rørbæk Jensen vil meget gerne have flere yngre byrådsmedlemmer, men han mener ikke, at det i sig selv er en kvalitet at være ung eller "gammel".

Den pensionerede radio-/tv-forhandler fra Sæby har interesseret sig for politik, siden han var teenager, og han har været byrådsmedlem i 19 år. Han blev valgt ind på en lokalliste, men har siden 2008 været medlem af Socialdemokratiet. I denne periode er han formand for Socialudvalget og medlem af Kultur- og Fritidsudvalget.

- Det er spændende at være med til at forme kommunen. Vi har mange udfordringer, især økonomisk, men ved at føre en ansvarlig økonomisk politik har vi rettet op på situationen fra 2013-2014, hvor vi stort set ingen penge havde i kassen, husker Ole Rørbæk Jensen.

Han ser nu lys for enden af tunnelen, og han håber, at Frederikshavn Kommune snart for bedre muligheder for at prioritere velfærd, som er et kerneområde for Socialdemokratiet.

Ole Rørbæk Jensen stortrives som formand for Socialudvalget. Han har svært ved at forestille sig en bedre kasket i byrådet - også selv om udvalget p.t. står til at skulle finde besparelser for 10 millioner kroner i 2021.

På kort sigt glæder Ole Rørbæk Jensen sig til, at Udsatterådet kommer i gang i efteråret, hvor han også håber, at penge fra udligningsreformen måske alligevel gør, at Socialudvalget undgår den store sparekniv.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2