html_5 Frivillige skribenter søges til at skrive livshis
Back
Mobiltop 1
06.04.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

Frivillige skribenter søges til at skrive livshistorier

Har du lyst til at skrive og lyst til at gøre en forskel for en ældre medborger, så kontakt projekt "Styrk Fællesskabet".

Artikelbanner 1

Midt i corona-krisen er mange ældre mere isolerede end før. Det vil Frederikhavn Kommunes projekt "Styrk Fællesskabet" lave om på med et initiativ, der skal inddrage borgere med lyst til at skrive, bevare livshistorier og sætte fokus på den enkelte ældre.

- Vi har igangsat en initiativ, hvor vi leder efter frivillige i alle aldre, der har lyst til at interviewe ældre om deres livshistorie og efterfølgende skrive om det. Det skal selvfølgelig være over telefonen, så vi holder afstand. Men vi tror på, at det er et projekt, der vil kunne gøre en stor positiv forskel, fortæller Ulla Harriet Jensen, der er projektleder på "Styrk Fællesskabet".
 

Efterfølgende er håbet, at man kan samle alt materialet og bruge historierne i en udstilling eller måske en folder.

- Vi vil måske kunne lave en reception, hvor både fortællere og skribenter kan være med, når vi er godt ude på den anden side af pandemien. Hvad det hele kan blive til, kan kun tiden vise, siger Ulla Harriet Jensen.

Udover at resultere i en spændende materialesamling, er forhåbningen også, at det vil skabe samvær og nærvær for de ældre i en unægteligt svær tid.

- Lige nu står vi midt i en corona-tid, hvor mange ældre er mere isolerede end ellers. En tid, hvor mange nok savner at være i kontakt med andre og at være en del af et meningsfuldt fællesskab. Telefonopkald er for mange ældre kærkommen i denne tid, siger Ulla Harriet Jensen og fortsætter:

- Derfor tror vi på, at mange ældre vil få en rigtig god oplevelse ved at fortælle fra deres egne erfaringer og oplevelser til unge i gennem en eller flere telefonsamtaler – for når man fortæller, åbner man op for en hel livstid af minder.

Samtidig håber man, at det bliver en god oplevelse for de frivillige, der har lyst til at bruge deres tid på projektet.

- Vi håber på, at der både er voksne og unge, der er friske på at gribe muligheden - og kan finde det givende og spændende at tage telefonen, lave research og interviewe en ældre medborger for derefter at nedskrive historien, siger Ulla Harriet Jensen.

Ønsker du at deltage i projektet, kan du sende en mail til ulhj@frederikshavn.dk.


Skriv lidt om dig selv i mailen, hvorefter projektfolkene vil sætte dig i kontakt til en ældre medborger, du kan ringe til.

Du kan også ringe til Ulla Harriet Jensen på 24 21 55 84, hvis du har spørgsmål.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2