html_5 56 nye maskinmestre dimitterer fra MARTEC
Back
Mobiltop 1
17.01.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

56 nye maskinmestre dimitterer fra MARTEC

Torsdag var flaget hejst hos MARTEC - det maritime og polytekniske uddannelsescenter i Frederikshavn. Årets første nye maskinmestre dimitterede.

Artikelbanner 1

Repræsentanter fra erhvervslivet, Frederikshavns borgmester, undervisere med flere ønskede de i alt 56 dimittender og deres familier tillykke og gav dem gode råd med på vejen.

Multisalen på MARTEC var torsdag mere end fyldt op, da de nyeste maskinmestre skulle sendes godt afsted og ud i "den virkelige verden". Som flere af talerne ikke var blege for at understrege for dimittenderne, kommer de ud til en verden, som i stor omfang har brug for deres ekspertiser.

Med eksamensbeviset i lommen melder dimittenderne sig dermed ind i én af Danmarks mest eftertragtede professioner, bestående af omkring 8000 maskinmestre. En profession, der i mange år har haft næsten fuld beskæftigelse på grund af uddannelsens store bredde og anvendelighed i forskellige brancher.

- Vi ser altid frem mod dimissionerne her på MARTEC med stor glæde. Vi ved, at vores dimittender er eftertragtede i mange brancher, og vi ved, at de er klædt på til at møde de udfordringer, de møder på deres vej. Derfor er vi meget glade for at sende endnu en årgang ud i erhvervslivet, siger Brian Thomsen, vicedirektør på MARTEC, og han fortsætter:

- Via MARTECs brede kontakt og samarbejde med virksomheder og rederier forsøger vi altid på, at vores undervisning indeholder de nyeste tendenser, matcher de nyeste ønsker og krav fra aftagerne af vores dimittender. Nu ligger verden åben for dem alle. Uanset om dimittenderne vælger en karriere til vands eller på land, i Danmark eller internationalt, så ved vi, at de klarer sig rigtig godt og gør en forskel for virksomhederne - og så med en løn der er særdeles konkurrencedygtig.

Tonny Thorup, erhvervsdirektør hos BusinessAalborg, var først på podiet, og adresserede blandt andet MARTECs nye afdeling i Aalborg:

- Vi er meget glade og stolte over, at MARTEC har valgt at udvide og placere en afdeling i Aalborg. Det er tydeligt at mærke, at der er brug for jer derude. Men husk på, at I skal arbejde hårdt, også selvom I er eftertragtede.

Johan Ungermann Poulsen er uddannet maskinmester og dimitterede i 2014 fra MARTEC. I dag er han salgschef hos Mariendal Electrics, og han havde følgende at sende de nye maskinmestre afsted med:

- Selvom jeg gik ind til uddannelsen med en overvejende teknisk interesse, er min karriere alligevel landet i en salg- og ledelsesfunktion. Gennem uddannelsen fik jeg så mange nye værktøjer, jeg kunne sætte i spil. Budskabet er: Husk at være ydmyge, når I kommer ud og gør jer umage, ligesom på studiet. I har lært at være omstillingsparate og dynamiske. I kan det, fordi I har lært at se det store billede.

Borgmester Birgit S. Hansen uddelte den traditionsrige kogebog til en studerende, som har gjort sig positivt bemærket gennem sin studietid. Modtageren blev frederikshavneren Nicklas Søndergaard med den begrundelse, at han altid har vist sig som en særdeles positiv og glad studerende overfor studiekammerater såvel som undervisere.

Derudover overrakte uddannelsesleder på MARTEC, Jan Jacobsen, en række priser til studerende, som har gjort sig positivt bemærket både fagligt og socialt.

Rederiet A. P. Møllers præmie gik til Thomas Skjøtt Risgaard. Præmien gives for Thomas’ opførsel, flid, ordenssans og forhold til kammeraterne.

Formand hos Maskinmestrenes Forening, Lars Have Hansen, uddelte præmier til Eddie Mosbech Plejdrup og Thomas Christian Beer Frydendahl.

MARTEC Maskinmesterklub uddelte pengegave til Mads Jung Büchler Bertelsen.

Endelig overrakte underviser Peter Trudslev en erkendtlighed fra Aalborg Maskinmester Klub til Marcus Nielsen.

Traditionelt set uddeler Martime Network Frederikshavn prisen for bedste projekt på Maskinteknisk Afdeling. Projektet udarbejdes i forbindelse med det maskintekniske forløb, som alle med en studentereksamen skal gennemføre i uddannelsens begyndelse, og de studerende modtager 5.000 kroner. I år blev det dog besluttet at skubbe denne pris og uddele den i forbindelse med sommerens dimission, da vinderne er i praktik.

Følgende modtog deres bevis fra MARTEC som maskinmester for at have gennemført professionsbacheloruddannelsen i maritim og maskinteknisk ledelse og drift (Bachelor of Technology Management and Marine Engineering):

Aleksander Arveschoug Bering Nielsen

Anders Bundgaard Mølgaard

Anders Færk Skaarup

Andreas Arriens Kilsholm

Astrid Guldborg Jensen

Benjamin Mejer Christensen

Chris Sigvardsen

Christian Larsen

Christian Mathies Boelt Christensen

Dennis Engelund Rasmussen

Eddie Mosbech Plejdrup

Frederik Bruun Laursen

Frederik Peter Ørum Nørhede

Frederik Skak Jakobsen

Henrik Møller Rynkeby Knudsen

Jacob Møller Christensen

Jakob Vestergård Hjorth

Jeppe Mark Østergaard

Kasper Bøgeskov Sørensen

Lasse Knygberg Juul Poulsen

Lasse Kristensen

Lasse Lykkegaard

Mads Jung Büchler Bertelsen

Marcus Nielsen

Martin Feldborg Notler

Martin Mølkjær

Martin Skejø-Andresen

Martin Østergaard Filholm

Mathias Dahl Christensen

Mathias Kjærsgaard Sørensen

Matias Jørgensen Pedersen

Michael Marinus Cederkvist

Mikkel Bjerregaard Jacobsen

Mikkel Holm Siksne

Morten Bjørn Ahlbeck

Morten Filholm

Nick Akrami Nielsen

Nicki Bager Christiansen

Nicklas Søndergaard

Nicolaj Oldenborg Nielsen

Niels Stig Østbjerg Sørensen

Nikolaj Overgaard Wulff

Rasmus Bruun Andersen

Rasmus Rønnov Gravesen

Rasmus Aastrup

Simon Højgaard Larsen

Simon Kiilerich Kristensen

Simon Møller Budolfsen

Simon Winther Olsen

Søren Toft Jensen

Thomas Christian Beer Frydendahl

Thomas Hardeberg Bach

Thomas Skjøtt Risgaard

Thomas Vang Kristensen

Tobias Hovaldt

Tobias Neistskov ThomsenArtikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2