html_5 Verdensmålsudvalget trækker i arbejdstøjet
Back
Mobiltop 1
11.12.2019 | Af: Michael Frederiksen

Verdensmålsudvalget trækker i arbejdstøjet

Frederikshavn Kommune får et Verdensmålsudvalg. I dag vedtog Økonomiudvalget et kommissorium, der beskriver udvalgets arbejde og sammensætning. Idéen til udvalget kommer fra borgmester Birgit S. Hansen.

Artikelbanner 1

- Vi er i front på mange områder. Vi er energikommune. Vi har mange virksomheder, der omstiller fra sort til grøn energi og arbejder med grønne løsninger. Og vores boligforeninger, der arbejder med energioptimering. Vi har virksomheder, der arbejder med genbrug og cirkulær økonomi, siger Birgit S. Hansen.

Verdensmålene handler også om at sikre god uddannelse, bedre sundhed og anstændige jobs.

- Og her mener vi, at kommunen kan spille en central rolle i at samle og sætte fokus på, hvordan vi i vores område kan arbejde sammen om verdensmålenes fokus. Vi vil tage temaer op med henblik på, hvad vi kan gøre lokalt - sammen med borgerne, erhvervet, fagbevægelsen, boligforeningerne, ungebyrådet, ungeklimarådet for bare at nævne nogle aktører, vi gerne vil samarbejde med for at rykke på denne dagsorden, udtaler Birgit S. Hansen fortsætter:

- Verdensmålene er bredt forankret og er kommet for at blive, fordi de rammer plet og sætter spot på, hvad der er vigtigt for mennesker. Vi skal byde og tage og tage en tørn. Verdensmålsudvalget kommer til at spille en central rolle lokalt.

Formålet med Verdensmålsudvalgets arbejde er at sætte FN's 17 verdensmål på dagsordenen i Frederikshavn Kommune og fremme en bæredygtig udvikling i kommunen som virksomhed.

Verdensmålsudvalget skal sammen med erhvervslivet og uddannelsesinstitutionerne bruge verdensmålene som trædesten for nye muligheder for bæredygtig udvikling, som på sigt skal være med til at skabe yderligere arbejdspladser, uddannelsestilbud samt være et tiltrækningsparameter for både virksomheder og borgere.

Verdensmålsudvalgets opgaver er blandt andet:

  • at skabe en kobling mellem kommune, borgere, uddannelse og erhvervsliv med henblik på at udbrede arbejdet med bæredygtighed i lokalsamfundet
  • at samle og koordinere kommunale initiativer vedrørende verdensmålene og bringe dem i spil i byrådet og de stående udvalg
  • at varetage opgaven som styregruppe for Energibyen


Verdensmålsudvalgets får 12 medlemmer med borgmesteren som formand. Derudover skal der være én repræsentant fra hvert parti i byrådet (A, V, DF, SF, UP og Ø), formanden for Frederikshavn Forsyning A/S, kommunaldirektøren, direktøren for Frederikshavn Forsyning A/S, en repræsentant for erhvervslivet (udpeges af Frederikshavn Erhvervsråd) og en repræsentant for de lokale uddannelsesinstitutioner (udpeges af de lokale uddannelsesinstitutioner).

Verdensmålsudvalget betjenes af Energibyen og Udvikling og Erhverv.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2