html_5 Mads anbefaler ny uddannelse til andre
Back
Mobiltop 1
30.11.2019 | Af: Kanal Frederikshavn

Mads anbefaler ny uddannelse til andre

38-årige Mads Søndergaard Larsen fik for nylig sit svendebrev i hånden. Han anbefaler varmt uddannelsen som FISHTECH Industrioperatør til andre.

Artikelbanner 1

I august 2017 så Mads Søndergaard Larsen ved en tilfældighed en annonce i avisen fra Scandic Pelagic. Fabrikken i Skagen søgte lærlinge-elever til en helt ny uddannelse som industrioperatør til fiskeindustrien, og Mads Søndergaard Larsen besluttede sig for at søge.

- På det tidspunkt var jeg på kontanthjælp og vidste ikke rigtig, hvad jeg skulle med mit liv. Jeg havde en HF, var først begyndt på seminariet og senere som elektriker. Men intet af det passede til mig, og derfor søgte jeg, fortæller Mads Søndergaard Larsen.

Efter en samtale hos Scandia Pelagic fik han lærlingejobbet og blev sendt direkte på skolebænken i 20 uger på grundforløbet, med løn.

- Netop lønnen var afgørende for, at jeg kunne få tingene til at hænge sammen. Jeg har en lejlighed, som skal betales, og havde derfor ikke råd til at gå ned på SU, og så tiltalte det mig, at man igennem hele uddannelsen vekslede mellem teori i skolen og praksis i virksomheden.

Han startede sammen med 17 andre på det allerførste hold på EUC Nord. I dag - to år senere - er ni af dem blevet udlært.

- Jeg vil bestemt anbefale uddannelsen til andre. Især fordi du dels er sikker på et at få et job - dels har nye muligheder for at få faglighed ind i dit arbejde, siger Mads Søndergaard Larsen, der sideløbende med sin uddannelse har fået "sidemandsoplæring" på Scandic Pelagic, så han nu i dag også har en nøglefunktion som maskinpasser på fabrikken.

Susanne Nielsen, der er HR-chef på Scandic Pelagic, er helt enig i denne anbefaling:

- Det vil være fantastisk, hvis flere vil tage Industrioperatør-uddannelsen indenfor vores branche. Vi er i øjeblikket i gang med tredje hold og fjerde starter i januar/februar. Vi har på Scandic Pelagic mange dygtige og gode medarbejdere, som har været hos i mange år, men vi må se i øjnene, at vi i branchen står overfor et generationsskifte, siger Susanne Nielsen, der ud over unge til uddannelse også ser en anden målgruppe:

- Vi har rigtig mange ufaglærte i fiskeindustrien, og for dem kan en uddannelse være med til at give et helt andet løft og en faglighed til deres arbejdsliv, mener Susanne Nielsen.

Næstformand i 3F Frederikshavn, Gitte Bloch Andersen, har selv været ansat som ufaglært på fiskefabrikken Launis i 23 år. Hun er begejstret for uddannelsen, men hendes og forbundets opfordring er ikke kun rettet til de unge og de ansatte.

- Scandic Pelagic har gjort en kæmpe forskel, fordi de er gået aktivt ind i uddannelsen. Vi har brug for at flere virksomheder i fiskeindustrien tager lærlinge. Det vil give hele branchen et løft. Uddannelse er helt banebrydende og er med til at give branchen et nyt image. Derfor skal vi have nogle flere med på ideen, siger Gitte Bloch Andersen.

Fakta om FISHTECH Industrioperatøruddannelsen:

Det tager to år at blive FISHTECH Industrioperatør. Lærlinge med en uddannelsesaftale får løn under uddannelsen, som kan startes med praktik på virksomheden - eller med 20 uger grundforløb på skolebænken.

Derudover er der tre skoleophold, der alle foregår på EUC Nord i Frederikshavn.

Uddannelsen blev officielt startet i august 2017 som et samarbejde i branchen, stærkt understøttet af direktør Gert Nielsen fra Launis som formand for FIA (Fiskeindustriens arbejdsgivere).

Branchen nedsatte en arbejdsgruppe og et fagligt udvalg, som blandt andet arbejde med den faglige og branchemæssige toning af uddannelsen, i tæt samarbejde med EUC Nord.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2