html_5 Fra cykelsmed til trestjernet general
Back
Mobiltop 1
13.11.2019 | Af: Kanal Frederikshavn

Fra cykelsmed til trestjernet general

"One Dollar Man" er titlen på forfatter og journalist Ole Sønnichsens foredrag onsdag 20. november kl. 19.30 på Frederikshavn Bibliotek om cykelsmeden William S. Knudsen, som formåede at kæmpe sig op fra bunden til at blive en af de mest betydningsfulde personer i USA's erhvervsliv.

Artikelbanner 1

"One Dollar Man" er den glemte historie om cykelsmeden, der udvandrede med immigrantskib fra København i 1900 med 30 dollars på lommen. Han kæmpede sig op fra bunden af det amerikanske samfund og blev en af USA’s største og bedst betalte erhvervsfolk, inden han blev hentet til Washington DC for at hjælpe præsidenten.

William S. Knudsen havde et usædvanligt talent for at organisere mænd og maskiner. Han satte samlebåndsproduktionen i system hos Ford, skabte bilmærket Chevrolets store succes og blev øverste direktør for General Motors med 250.000 ansatte.

I Washington blev han en nøglefigur under krigen, hvor han som trestjernet general var med til at vende de allieredes krigsheld i kampen mod Hitler og japanerne.

Knudsens produktionstalent var ganske enkelt med til at afgøre Anden Verdenskrig, siger historikerne.

Ole Sønnichsen, født 1973, er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og San Francisco State University. Han er forfatter til den store, dokumentariske fortælling "Rejsen til Amerika" om de 300.000 danskere, der udvandrede til USA. Ole Sønnichsen har også skrevet en række anmelderroste biografier om blandt andre Dirch Passer, Johannes Møllehave, Ulf Pilgaard, Benny Andersen, Vestas og Danfoss-direktøren Ditlev Engel.

Hør ham fortælle i ord og billeder om den amerikanske drøm, som gjorde en dansk cykelsmed til trestjernet general.

Billetter på bibl.frederikshavn.dk.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2