html_5 Er det ikke underligt, at nogle skal tage et sprin
Back
Mobiltop 1
12.11.2019 | Af: DEBAT-INDLÆG

Er det ikke underligt, at nogle skal tage et spring?

Formand Finn Jenne, 3F Frederikshavn, har skrevet dette indlæg: Jeg hører tit, at nogle fra LGBT-miljøet er sprunget ud.
Så tænker jeg, sprunget ud fra hvor?

Artikelbanner 1

Men så så får jeg at vide, de er sprunget ud som bøsse, lesbisk, transperson eller andet.

Okay, det er jo ikke så farligt, tænker jeg så. Jeg troede lige, de var sprunget ud fra en bro, klippe eller sådan noget.

Men det giver også mig lidt stof til eftertanke.

Hvornår sprang jeg ud som hetro? Det kan jeg ikke huske.

Hvis vi er flere, der begynder at mærke lidt efter, er det så ikke underligt, at nogle skal tage et spring, og vi andre bare stille og roligt glider ind på en plads, de fleste ikke sådan rigtigt forholder til.

For vi har nogle normer eller uskrevne regler, som gør, at det ene virker mere naturligt end det andet. Men sådan behøver det ikke at være.

Har du tænkt over dette, at nogle skal springe ud, og andre skal ikke? Det ville da være fedt, hvis vi alle bare respekterede hinanden som personer, og i den måde vi behandler hinanden på.

Skal vi ikke starte ude på vores egne arbejdspladser med at udvise respekt for hinanden uden skelen til andres seksualitet eller kønsidentitet? Og sørge for, at vores uskrevne regler ikke udelukker nogen.

Og vi skal måske også dele vores gode indsats på sociale medier.

Den netop udkomne rapport "Projekt Sexus" om trivsel, sundhed og seksualitet i Danmark viser, at mange føler sig ekskluderet på deres arbejdsplads og i vores samfund.

JEG MENER, at vi skal respektere alle for det, de er, fordi det giver bedre og mere rummelige arbejdspladser, og et samfund hvor der er plads til os alle.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2