html_5 Skoleledere vil også af med rullende skolestart
Back
Mobiltop 1
09.10.2019 | Af: Michael Frederiksen

Skoleledere vil også af med rullende skolestart

Skolelederforeningen i Frederikshavn Kommune tilslutter sig Socialdemokratiets forslag om at droppe rullende skolestart og aldersintegreret undervisning.

Artikelbanner 1

- I lederforeningen kan vi konstatere, at implementeringen af den aldersintegrerede undervisning har resulteret i mange forskellige udgaver fra skole til skole, fordi det har været det muliges kunst. Skolernes forskellighed i for eksempel antal elever og i fysiske rammer har gjort det meget vanskeligt at efterleve den politiske beslutning, der blev truffet med indførslen i 2015, konstaterer Mogens Brag, formand for Skolelederforeningen Frederikshavn/Læsø.

Han mener også, at det for forældrene har været en vanskelig skoleform at agere i.

- Det har været svært at forstå opbygningen i det fra skole til skole og dermed også vanskeligt at bakke op om. At bygge indskolingen på aldersdelt undervisning behøver jo ikke at betyde, at skolerne ikke fortsat kan have holddelt undervisning, når det giver mening, siger Mogens Brag.

Skolelederforeningen hylder frihed til forskellighed på de enkelte skoler.

- Vi mener, det er sådan, de enkelte skoler og lokalområders styrker og potentialer bedst kommer til udtryk. Når skolelederforeningen appellerer til mindre styring og mere ledelse i folkeskolen, så er denne beslutning netop vand på vores mølle. Vi ønsker en folkeskole, der er lokalt forankret, hvor ledelse, personale, elever og forældre i samarbejde udvikler folkeskolen, fastslår Mogens Brag.

Tidligere i dag kunne Kanal Frederikshavn fortælle, at Socialdemokratiet vil finde 1,7-1,8 millioner kroner i denne måneds budgetforhandlinger til afskaffelse af rullende skolestart og aldersintegreret undervisning.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2