html_5 FilmMaskinens daglige leder: En unik mulighed
Back
Mobiltop 1
21.08.2019 | Af: Kanal Frederikshavn

FilmMaskinens daglige leder: En unik mulighed

Den daglige ansvarlige i FilmMaskinen i Frederikshavn, Mads Palm Jensen, har i denne uge fået godkendt en økonomisk bevilling til et forskningsprojekt ved Københavns Professionshøjskole i samarbejde med filmskolen Station Next. 

Artikelbanner 1

Projektet er en såkaldt Kunstdidaktisk udviklingsvirksomhed, KDUV, der omhandler udviklingen af undervisningspraksis inden for filmområdet.

Støtten er blevet givet til et projekt, der retter sig mod instruktørens arbejdsfelt med henblik på at lave en kortlægning af, hvilke kompetencer en filminstruktør skal kunne mestre.

Derudover skal der udvikles et undervisningsforløb, der kan styrke nogle af kompetenceområderne inden for instruktørens fortolkning af skuespillet såvel som ledelses- og relationspraksis samt instruktørens arbejde med stilisering af filmen.

- Det er en unik mulighed, vi har fået her for at dykke ned i nogle af de områder, som filminstruktøren arbejder med, som der er meget lidt viden og teori om. Så det glæder vi os rigtigt meget til, siger Mads Palm Jensen.

Formålet er umiddelbart at styrke FilmMaskinens undervisningskompetence for unge nordjyske filminstruktører, men det er samtidig et krav, at undersøgelsen skal bruges i bredere forstand som oplæg og inspiration til de andre filmundervisningstilbud, der er i Danmark, som er en del af netværket Filmvækststederne. Undersøgelsen skal muligvis også offentliggøres under Det Danske Filminstitut.

- Vi ser det som en stor ære, at FilmMaskinen får mulighed for at være med til at gå forrest på nogle af de områder her, og vi vil gerne sende en stor tak til Station Next og Københavns Professionshøjskole for støtten til projektet, udtaler Mads Palm Jensen.

FilmMaskinen er et regionalt talentforløb for unge i alderen 17-25 år med interesse for at lave film. Man kan se elevproduktionerne for dette års elevhold til premieren på Nordisk Filmfestival i Maskinhallen i Frederikshavn 9. november.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4