html_5 Fortsat parkeringskontol i Frederikshavn Kommune
Back
Mobiltop 1
13.08.2019 | Af: Kanal Frederikshavn

Fortsat parkeringskontol i Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Kommune fastholder parkeringskontrol, selv om nye regler på området betyder, at kontrollen fremover giver kommunen et underskud.

Artikelbanner 1

Teknisk Udvalg i Frederikshavn Kommune besluttede i går, at man også fremover vil have parkeringskontrol på gaderne. Det oplyser formand for udvalget, Karsten Thomsen (A), til TV2 Nord.

En lovændring har ellers betydet, at mange kommuner landet over har fravalgt at tjekke op på bilisternes parkeringer, fordi op mod 70 procent af indtægterne for afgifterne skal afleveres til staten, og dermed kan det ikke betale sig at have folk til at kontrollere parkeringerne.

I Frederikshavn Kommune mener man dog, at man ikke kan undvære kontrollerne. Især i Skagen ser man et stort behov for kontrol.

- I de perioder, hvor parkeringsvagterne er til stede i Skagen, er der så mange besøgende, at behovet for vagterne er stort. Det vil skabe for meget kaos, hvis der ikke er en person til at vejlede. Så vi betragter parkeringskontrollen som en service til skagboerne og byens turister, siger Karsten Thomsen til TV2 Nord.

Selvom det rent økonomisk ikke er rentabelt for kommunen at levere parkeringskontrollen, fordi 70 procent af indtægterne skal afleveres til den danske stat.

- Det koster os lidt, og vi vil få et underskud på det. Men vi har valgt, at vi gerne vil bære den omkostning for at sikre, at der er okay forhold for folk i deroppe, forklarer Karsten Thomsen.

Der er enighed i udvalget om beslutningen.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2