html_5 White Hawks slår Herning BlueFox 3-2 efter overti
Back
Mobiltop 1
11.08.2019 | Af: Andreas O. Hansen

White Hawks slår Herning BlueFox 3-2 efter overtid

Frederikshavn White Hawks var under pres og bagud 0-2 efter to perioder i søndagens testkamp mod Herning BlueFox. Flere powerplays blev misbrugt, og det lignede endnu en målløs træningskamp for White Hawks. Men i tredje periode viste høgene karakter og vendte 2-0 til 2-2 på en skudstatistik på 14-6 i de sidste 20 minutter. Finske Santeri Suistio blev matchvinder i overtiden.

Artikelbanner 1

Kampen blev spillet i et højt tempo, hvor det var hjemmeholdet, der dominerede fra start i høgenes zone - godt hjulpet på vej af et tidligt powerplay efter en holding-udvisning til Mads Larsen.

White Hawks overlevede dog, og to udvisninger til Herning flyttede spillet op i hjemmeholdets zone. Dane Fox og Mads Larsen havde fine afslutninger i første overtal, og i det andet var Mathias Mølgaard tæt på - på en styring - men ramte Simon Nielsen på hjelmen.

Her spillede samme WH-kæde pucken rundt i Hernings zone i 1.50 min. af overtallet, og Simon Nielsen måtte til sidst, meget let, vælte og få målet flyttet og dermed spillet afbrudt.


Ny udvisning til Herning førte blot til en enkelt forkølet afslutning fra Christopher Frederiksen, inden perioden blev afsluttet med en stor Galansky-redning og ny udvisning til hjemmeholdet.

White Hawks startede dermed anden periode i powerplay. Christopher Frederiksen forsøgte at skære ind foran mål, men væltede, og røg ind i Simon Nielsen.

Fem minutter spillet og endnu et høge-overtal. Her blev Dane Fox spillet fri ved modsatte stolpe, men skød forbi, og Herning slog kontra - pucken lå på stregen bag Galansky, og blev reddet i sidste øjeblik.

1-0 blev det dog, da Herning igen var fuldtallig, og Thomas Andersen kunne slå en løs puck i mål.

Kort efter blev det også 2-0, da hjemmeholdet fik powerplay. Her kastede Galansky sig langt ud i forsøget på en redning, men Mark MacMillian lagde i stedet pucken under ham.

Herning dominerede totalt perioden ud, som dog endte uden flere scoringer.

I tredje periode stod der White Hawks på det hele. Et halvt minut var spillet, da Dane Fox fik pucken på blå linje og skøjtede ind i zonen. Her afsluttede han højt på Simon Nielsen, og reducerede til 1-2 - WH's første scoring i sæsonen 2019/2020.

Samme Fox var tæt på at udligne, men Simon Nielsen reddede, inden en tåbelig crosschecking-udvisning til Kristian Jensen i Hernings zone var tæt på at ødelægge den gode start.

Høgene overlevede, blandt andet på stærkt boxplay-spil af Anders Eriksen, og efterfølgende var overtaget tilbage på WH's hænder. Højt pres på Herning og bid i tacklingerne stressede hjemmeholdet.

Christopher Frederiksen var igen tæt på midtvejs, og Kristian Jensen havde en friløber med otte minutter tilbage af kampen, men Simon Nielsen reddede begge forsøg.


Modsat var Galansky også vågen på en 2 mod 1 situation, inden høgene havde pucken i mål, men dommeren fløjtede for tidligt for en blokering.

Udsving til White Hawks og lidt tumult  med fem minutter igen. Linjedommerne havde dog også set en høj stok på Patrick Madsen, som måtte limes i boksen. Derfor blev det i stedet til et powerplay til White Hawks.

Overtalschancen blev misbrugt igen-igen, og Herning var tæt på med et helt åbent mål med to minutter igen, inden Mads Larsen satte den direkte på overliggeren lige bagefter.

Høgene satsede med Galansky ude, og Dane Fox afsluttede på mål. Her var Albin Lindgren vågen, da han, tæt foran mål, slog returen i kassen - vel og mærke i luften. 2-2 med 16 sekunder igen, og kampen skulle afgøres i overtid.

Her sikrede Santeri Suistio en 3-2 sejr til White Hawks på et skud fra slottet efter en flot assist fra Christopher Frederiksen.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4