html_5 Sejlsportens kongeklasse dyster i Skagen
Back
Mobiltop 1
11.08.2019 | Af: Kanal Frederikshavn

Sejlsportens kongeklasse dyster i Skagen

Sejlsportens kongeklasse dyster i Skagen. Fra 23.-25. august kan man glæde sig til et smukt syn i farvandet ved Skagen.

Artikelbanner 1

Her afvikles EM for sejlsportens kongeklasse – de såkaldte 12 mR-både med deltagere fra hele Europa. Kapsejladsen er blot et af flere større sejlsportsevents med Skagen som lokation, og Turisthus Nord ser nu flere muligheder for at profilere byen som hotspot for lystsejlere fra hele Europa.

Det er et imponerende syn, når sejlsportens kongeklasse svæver over vandet. Samme bådtype kendes også fra det prestigefulde America’s Cup. Bådene er cirka 22 meter lange med en mastehøjde på 29 meter, så de er kun lidt lavere end Rundetårn. Alle bådene er bygget før Anden Verdenskrig, og de er eksempler på det fornemste bådebyggerhåndværk, som man kan tænke sig.

Der bliver med andre ord noget at glæde sig til for såvel deltagere som tilskuere, når EM i 12 mR stævner ud fra Skagen i dagene fra 23.-25. august. I kapsejladsen er der 10 deltagende både, der hver har en 17-mandsbesætning. Op til sejladserne ligger bådene i auktionsbassinet i Skagen, så der er mulighed for at komme helt tæt på.

At Skagen er valgt som lokation for den store kapsejlads bekræfter byens maritime DNA, der er dybt forankret.

- Vi er rigtig glade for, at Skagen bliver vært for det flotte arrangement. Skagen – og hele Frederikshavn Kommune – har en stærk maritim historie. Byen er dermed den perfekte ramme til sådan en begivenhed, udtaler borgmester Birgit S. Hansen, Frederikshavn Kommune.

De forsvarende europamestre Wings med dansk-finsk besætning stiller op, så hold godt øje med dem, når starten går lørdag morgen. Ruths Hotel har udsat en vandrepræmie til den vindende båd efter sejladserne i Skagen: Jørgen Philip-Sørensens mindepokal.

Mindepokalen er en model af den store J-båd Ranger, som blev bygget i 2003 i Skagen. Præmien er også en tilkendegivelse af, at Skagen by fremover ønsker at afvikle de store sejlsportsarrangementer, som klæder byen.

Philipp Skafte-Holm, der er skipper på Wings, ser frem til at deltage i det kommende Europamesterskab i 12 mR.

- Skagen har igennem mange år været udgangspunktet for store kapsejladser. Først Skaw Race, som blev gennemført jævnligt fra 1950 til år 2000, dernæst Farr 40 sejlads og senest Drage Gold Cup i 2009 med kongelig deltagelse. Erfaringerne fra disse arrangementer har været gode, og Skagen er derfor blevet et eftertragtet sted at sejle. Vi ser frem til en spændende kapsejlads, og vi håber, at rigtigt mange vil komme til Skagen for at se de flotte både, siger han.

I Turisthus Nord ser man spændende brandingmuligheder i forbindelse med Europamesterskabet i 12 mR, der giver en god synergi i konstellation med det kendte Skagen Race.

- Vi har store ambitioner om at tiltrække flere internationale sejlsportsevents til Skagen Havn, og derfor glæder det mig overordentligt, at vi sammen med 12 mR-gruppen Wings har kunnet sikre, at EM 2019 holdes i Skagen. Alle sejl er sat til, og jeg ser meget frem til at opleve de smukke både. Jeg håber, at såvel deltagere som tilskuere får nogle uforglemmelige oplevelser i vores smukke område, siger direktør René Zeeberg, Turisthus Nord.

Samme weekend er der også besøg af klassiske biler så som Rolls-Royce, Austin Healey og Jaguar, og Skagen Fiskeriforening er på kajen med lækre smagsprøver.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4