html_5 Sparekassen Vendsyssel donerer til Ellingåskibet
Back
Mobiltop 1
10.07.2019 | Af: Kanal Frederikshavn

Sparekassen Vendsyssel donerer til Ellingåskibet

Henrik Buchholtz, formand i Foreningen Ellingåskibet, er en meget glad mand. 

Artikelbanner 1

- Det er svært at bevare pessimismen, griner Henrik Buchholtz efter mødet i Sparekassen Vendsyssel, hvor afdelingsdirektør Klaus Bradsted Nielsen og afdelingsdirektør i erhverv Lars Holbæk Jespersen har pustet vind i sejlene med en flot donation til Foreningen Ellingåskibet.

Henrik Buchholtz er manden bag idéen, og han har nu arbejdet med projektet i mere end tre år.

Kort fortalt er tanken at bygge en tro kopi af Ellingåskibet i skala 1:1. Skibet bygges af Foreningen Ellingåskibet, en almennyttig non profit forening. En bådebygger skal, sammen med et antal unge mennesker, stå for bygning af skibet. Når skibet er færdigbygget, skal det sejle som ambassadør for vores landsdel. Skibet skal gøre nytte, være til gavn og glæde for private og virksomheder, og for de unge mennesker der skal være med til at stå for skibets vedligeholdelse og drift.

Første gang projektet blev præsenteret offentligt var i oktober 2018, og siden da er der arbejdet hårdt for at skaffe midler til projektet. Takket være donationen fra Sparekassen Vendsyssel er første delmål opnået, og endda indenfor tidsrammen.

- Ellingåskibet er et lokalt forankret projekt, der vil sætte os alle på landkortet, og samtidig give noget tilbage til byen. I Sparekassen Vendsyssel er vores værdier: Sund fornuft, Handlekraft og Lokal forankring. De værdier lever projektet op til, og med en ildsjæl som Henrik, der brænder så meget for det her projekt, så vælger vi at gå med ombord og støtte op om Ellingåskibet, fortæller afdelingsdirektør Klaus Bradsted Nielsen.

Ud over Sparekassen Vendsyssel har mange fantastiske mennesker, virksomheder, foreninger støttet op om Ellingåskibet.

- For at komme helt i mål økonomisk mangler vi stadig lidt. Det arbejder vi videre med, og målstregen ses nu klart og tydeligt forude, udtaler Henrik Buchholtz, der forventer at kølen af skibet lægges inden nytår.

Hvor Ellingåskibet bliver bygget er ikke endeligt besluttet. Der arbejdes p.t. med to stærke samarbejdspartnere, der begge arbejder med unge mennesker.

- Mange af vores unge mennesker er udfordret. Gennem projekt Ellingåskibet kan vi motivere, støtte og styrke dem personligt og socialt for på den måde hjælpe dem på rette vej, fortæller Henrik Buchholtz.Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2