html_5 TikiTaka fra Nigeria årets charmetrolde i Cup No.
Back
Mobiltop 1
10.07.2019 | Af: Michael Frederiksen

TikiTaka fra Nigeria årets charmetrolde i Cup No.1

Næsten hvert år er der et hold, som skiller sig ud og spiller charmerende og teknisk flot fodbold i FfI's internationale ungdomsturnering, Cup No.1. I år er det U17-drengene fra TikiTaka Academy i Nigeria, som begejstrer publikum.

Artikelbanner 1

De åbnede turneringen med overbevisende sejre på 13-0 og 5-0 over Kvissel/Ravnshøj IF og Bremerhaven fra Tyskland. I begge kampe diskede de op med vidunderlige "kattepote-afleveringer".

De rødklædte afrikanere har været samlet på TikiTaka Academy i halvanden måned inden Cup No.1. De fleste af dem kommer fra fattige familier, hvor der kun er råd til ét måltid om dagen. På akademiet spiser de tre gange dagligt.

Turneringen i Frederikshavn bruger de som forberedelse til Gothia Cup i næste uge i Göteborg. Her er de med i eliterækken, hvor de for to år siden kvalificerede sig til finalen.

- Spillerne skal vænne sig til at være i Dreamland, siger cheftræner Tommy Johansson, svenskeren, som står i spidsen for TikiTaka Academy i Nigeria.

Se i videoen, hvad han mener med det.

Flere af spillerne er allerede i søgelyset hos klubber i den bedste række i Spanien, England, Holland og Belgien, og Tommy Johansson har på fornemmelsen, at der måske er danske klubber, som holder ekstra øje med de afrikanske spillere i Frederikshavn.

TikiTaka Academys næste kamp er onsdag kl. 12.30 på bane 5 mod Scandia United fra USA. Senere på ugen venter et - set med lokale øjne - spændende opgør mod FC Stena Line, der først og fremmest består af spillere fra IF Skjold Sæby.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2