html_5 Økologiske balloner på den blå aftenhimmel
Back
Mobiltop 1
08.07.2019 | Af: Michael Frederiksen

Økologiske balloner på den blå aftenhimmel

Mandag i uge 28 er årets mest internationale aften i Frederikshavn. Det er altid en herlig oplevelse, når deltagerne i fodboldturneringen Cup No.1 går igennem byen og ankommer til Frederikshavn Stadion.

Artikelbanner 1

FfI havde i år ændret proceduren ved holdenes ankomst, og det virkede fint. De gik fra Rådhuspladsen kl. 18.30. Herfra gik turen til Arena Nord, hvor de rundede statuen af Harald Nielsen, inden de kom ind på stadion fra indgangen tættest på Badmintonhallen. På stadion gik de næsten en hel omgang, inden alle hold endte på podiet, hvor de blev præsenteret.

Der deltager 164 hold fra 17 nationer. Ikke alle nåede dog åbningen. De seks hold og forældre fra Malta havde chartret et fly, men det blev forsinket, så de gik - til deres store ærgrelse - glip af åbningen.

Som noget nyt afvikler FfI på fredag en Gold Age Miniturnering for U7, U8 og U9. Her deltager 16 hold fra Aabybro, Poulstrup, Kvissel/Ravnshøj, IF Skjold Sæby, Bangsbo Freja og FfI. De fleste af disse hold var også med til åbningen - en stor oplevelse for de små piger og drenge.

Inden holdene ankom, underholdt Christine Aggerholm med tre af sine egne sange. Hun kommer fra Brønderslev og har været med i talentprojektet Lydkanten, som Det Musiske Hus står bag. Nu skriver og komponerer hun sin egen musik, og hvilken fantastisk stemme hun har. Lyt til én af Christine Aggerholms sange - "Possibilities" - i videoen.

Borgmester Birgit S. Hansen åbnede turneringen officielt, og hun hjalp også Thomas Lund, indehaver af Ballon Nord, med at sende nogle farverige balloner til vejrs. Fem nervøse norske piger brød sig ikke om dette. De sagde til arrangøren, at det var skidt for miljøet. Thomas Lund kunne dog berolige de norske piger og alle andre med, at ballonerne er økologiske, det vil sige, at de er biologisk nedbrydelige.

Aftenens åbningskamp vandt Blizzard Calgary fra Canada med 5-0 over Strømgodset fra Norge.

Tirsdag kl. 9.00 begynder de officielle kampe på FfI's velplejede baner på Fodboldvej. Her er der blandt andet mulighed for at se hold fra Nigeria, Chile, Australien, Peru, Canada, Guatemala, USA, Malta og Spanien.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2