html_5 Sæby har fået tre nye hjertestartere
Back
Mobiltop 1
11.06.2019 | Af: Kanal Frederikshavn

Sæby har fået tre nye hjertestartere

Sæby har fået tre nye hjertestartere, efter at Hjerteforeningen Sæby deltog aktivt i årets landsindsamling. 

Artikelbanner 1

De tre grupper, som har fået en hjertestarter, er "Strandkanten" i den nordlige ende af Sæby ved Strandkanten 109. Her er Mads Andersen og Per Højbjerre primus motorer for gruppen.

Den anden gruppe, "Sæby", med Lisa Farum Kristiansen som primus motor, har indgået aftale med Frederikshavn Boligforening om ophængning af en hjertestarter ved infotavlen ud for den midterste af boligblokkene på Farvervej.

Den tredje hjertestarter placeres hos "Kystlauget" i den sydlige ende af Sæby, hvor Anton Justesen har været primus motor. Denne hænges op i carporten på Solsbækvej 93.

Hjerteforeningen Sæby vil nu tilbyde gratis kurser i "Giv liv"-instruktion - genoplivning og korrekt brug af hjertestartere.

Ophængningen af hjertestarterne i Sæby er foretaget af Sæby El ved Lars Andersen, som Hjerteforeningen har indgået en aftale med.

Der blev i Sæby-området indsamlet tæt ved 50.000 kroner.

- Vi er særdeles glade for og taknemmelige over den store opbakning fra de mange indsamlere og de borgere, som tog vel imod indsamlerne, udtaler formanden for Hjerteforeningen Sæby, Merethe Gaardbo.

Hun understreger, at en hjertestarter kan være med til at redde liv. Hurtig førstehjælp indenfor få minutter er afgørende, hvis et menneske falder om med hjertestop.

- På landsplan blev der samlet så mange penge ind, at der nu kan opsættes omkring 375 nye hjertestartere rundt om i landet. Det er helt fantastisk, lyder det begejstret fra Merethe Gaardbo.

De opsatte hjertestartere i Sæby er beregnet for alle i de pågældende områder – mod nord også for folk i sommerhuse og på camping.

Hjertestarterne er klar til brug døgnet rundt, og de vil meget snart blive registreret på www.hjertestarter.dk.

Chancen for at overleve falder med 10 procent for hvert minut, der går uden førstehjælp. Derfor er det vigtigt at gribe ind med det samme, og den mest effektive behandling af hjertestop opnås, når hjertemassage kombineres med brug af en hjertestarter.

Det antages, at op mod 476.000 danskere har problemer med hjertet. Hvert år bruger Hjerteforeningen cirka 30 millioner kroner i forskning omkring hjerte-kar-sygdomme.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2