html_5 Sæby vandt i Vildbjerg, men oprykningsfest udsat
Back
Mobiltop 1
10.06.2019 | Af: Michael Frederiksen

Sæby vandt i Vildbjerg, men oprykningsfest udsat

FODBOLD: 30-årige Jens Lorenzen har været fast mand på IF Skjold Sæbys fremgangsrige førstehold siden 2007, men han har aldrig oplevet en oprykning på hjemmebane. Måske sker det på lørdag.

Artikelbanner 1

- Vi spillede i serie 3 i 2007 og er rykket op fem gange, men aldrig på hjemmebane. Vi er derimod rykket op to gange i Østervrå, to gange i NUBI og én gang i Brønderslev, fortæller midtbanespilleren, som Kanal Frederikshavn mandag eftermiddag kårede til Kampens Spiller i Ugens Kamp i Sparekassen Vendsyssel Ligaen.

IF Skjold Sæby havde chancen for at sikre sig oprykning til Danmarksserien med en sejr på Vildbjerg Stadion. 30-35 fans havde taget turen fra Sæby til Vildbjergs fantastiske anlæg nordvest for Herning, og de kunne med tilfredshed notere en 2-0-sejr til de rødblusede.

Da kampen blev fløjtet af, resterede der endnu otte minutter af opgøret mellem Hobro IK og Herning Fremad. Gæsterne førte 2-1. Sæby ville rykke op, hvis midtjyderne satte point til i Hobro. Skjold-spillerne fulgte med via Christopher Nødgaards mobil, idet der var livestream fra kampen i Hobro, men der blev ikke scoret flere mål. Herning Fremad vandt 2-1 og presser dermed IF Skjold Sæby maksimalt i sidste spillerunde.

Afstanden mellem de to hold er to point. Sæby er bedst indbyrdes, hvilket betyder, at Skjold kan nøjes med uafgjort mod Randers Freja på lørdag kl. 13.30 hjemme på Sparekassen Vendsyssel Arena i Sæby. I givet fald bliver det Jens Lorenzens og co's første oprykning foran egne tilskuere.

- Der var en lidt mærkelig stemning efter kampen, fordi vi kunne have taget oprykningen, men vi hentede den sejr, vi kom efter, og det er vi rigtigt tilfredse med, understreger Jens Lorenzen.

Topscorer Jakob "Mølby" Kristensen bragte gæsterne foran efter 32 minutter, da han fra kanten af straffesparksfeltet fladt sparkede bolden ind i det lange hjørne. Mod slutningen øgede indskiftede Martin Mølholt til 2-0 efter fint forarbejde af Anders Høst i venstresiden.

IF Skjold Sæbys første 15 minutter var holdets bedste. Herefter blev der langt mellem de spillemæssige højdepunkter, men træner Nikolaj Dorff roste spillerne for at holde nullet for anden kamp i træk og trods alt - i en mental svær kamp - at finde de ressourcer, som det krævede at besejre Vildbjerg.

- Det blev lidt krampagtigt, og vi får aldrig vores spil til at flyde, men vi fightede sejren hjem, og det gjorde vi flot, mener Jens Lorenzen.

Nu venter der IF Skjold Sæby fem nervepirrende dage, inden Randers Freja kommer på besøg. Den rutinerede midtbanespiller erkender, at det bliver endnu en mental hård nød at knække.

- Det pres skal vi forsøge at ryste af. Det er op til os selv at gøre det. Vi er kun kommet så langt her, fordi vi har arbejdet stenhårdt for hinanden som hold og som individer. Det skal vi huske på, og den kamp på lørdag handler ligesom alle de andre kampe også "kun" om tre point, siger Jens Lorenzen.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2