html_5 3F-formand: Uligheden er blevet uanstændig
Back
Mobiltop 1
23.05.2019 | Af: DEBAT-INDLÆG

3F-formand: Uligheden er blevet uanstændig

Finn Jenne, formand i 3F Frederikshavn, har skrevet dette indlæg: Uligheden er ved at rive Danmark over i to. Dem, der er med – og dem, der ikke er.

Artikelbanner 1

Det er en trussel mod det lige og retfærdige Danmark, som de fleste af os er stolte af.

Mange af 3F-medlemmerne er ramt af dagpengestramninger, nedslidning og efterlønsforringelser. En del er røget på kontanthjælp eller er blevet førtidspensionister.

Når nogle af vores medlemmer helt uforskyldt bliver tvunget til at forlade arbejdsmarkedet, fordi de f.eks. er nedslidte eller syge - så bliver de dårligere og dårligere hjulpet på grund af forringelser af dagpenge, kontanthjælp og førtidspension. Forringelser, der er gennemført på trods af, at vi som samfund bliver rigere og rigere.

I Danmark skal vi tilbage til et stærkt fællesskab med gode muligheder for alle samt fair og anstændige levevilkår. Det er opskriften på det danske samfunds succes, vores effektivitet, velfærd og velstand.

Det er heller ikke alle, der kan arbejde, til de når pensionsalderen. Det er uværdigt, når syge eller nedslidte tvinges til at blive på et arbejdsmarked, de reelt ikke længere kan bidrage meningsfuldt til.

Vi har brug for en løsning her og nu. Det er ikke godt nok, når regeringen sammen med Dansk Folkeparti og Radikale Venstre har aftalt, at de vil have en kommission til at finde en løsning, som først skal gælde fra 2040.

I 3F bakker vi op om Socialdemokratiets forslag om at forhandle en model på plads med arbejdsmarkedets parter. Det skal være en ret at kunne trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet, hvis man lever op til de kriterier, der bliver aftalt mellem arbejdsmarkedets parter. Vi er klar til at sætte os til forhandlingsbordet efter Folketingsvalget og sikre en værdig tilbagetrækning for de tusindvis af nedslidte lønmodtagere.

Uligheden er blevet uanstændig. Skal vi ikke stå lidt mere side om side?


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2